dyz irta:
"A GYSEV-et meg ne keverjük a mellékvonalak "önkormányzati" üzemeltetésével"
Éppen ez az hogy nem keverem, bár ez olvasható belőle. Elmondom mire gondoltam.
A GYSEV biztosan tud valamit, bár ő ugye nem regionális üzemeltető. Valószínüleg a MÁV az un. "Regionális Önkormányzatok" kezébe adja vonalait. Nomármost a GYSEV biztosan lecsap a jobb vonalakra nem mint önkormányzati üzemeltető, hanem mint GYSEV. Mindezt azért gondolom így, mert a MÁV nem fogja közvetlen a GYSEV-nek adni vonalait, ugyebár ez súlyos pénzbe kerülne a GYSEV-nek, mert ki kellene fizetni e vonalakat a MÁV-nak. Nomármost az R.önkormányzatok megkapják a vonalakat, ingyen vagy potom pénzért, ezek után a GYSEV kijátszva a MÁV-ot megveheti az önkormányzatoktól sokkal kedvezőbb áron. Így a GYSEV csak a töredékét fizeti egy vonalért az R.önkormányzatoknak, mint amennyit fizetett volna a MÁV-nak.
(ez csak az én eszmefuttatásom, nem tudom alátámasztani semmivel, de ha én lennék a GYSEV körülbelül ezt tenném) Még jó hogy nem vagyok az :-)
Köztudott a GYSEV magyar-osztrák cég. Vannak ausztriai tapasztalatai. Ausztriában "viszonylag" jól mennek a regionális vonalak. Ebből következtetek, hogy a GYSEV tud valamit, amit nem mondd el senkinek. Talán nem hiába "zörög" a haraszt a GYSEV táján mostanában.
Ha nagy hülyeséget írtam volna, akkor fejemet lehajtva elkullogok. :-)