mateffy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3505

cliftony, azaz josh

Csak az elfogultság beszél belőled.

"Nem tartom jó ötletnek, hogy az áldozatok ott virítsanak a borítón"
Szerintem nem virítanak. Szerintem a háttérben vannak. Szerintem ez mementó. És ez számomra elsősorban nem show business, mint írod, hanem művészet. Abban meg van helye az áldozatok emlékének. Ráadásul Ákos részt vett a Terror Háza alkotógárdájában, így némi köze van a háttérhez is. Ha Delhusza Dzsoni lenne a képen, akkor megérteném az idegenkedésedet, mert sem dalaiban, sem személyében nincs kapcsolat a helyszínnel, művészileg pedig súlytalan. (De téged nem a háttér zavar, nem is az áldozatok, hanem Ákos nézetei. Amelyek a tiedtől eltérnek, úgy tűnik.)

Aki pedig a jelentés nélküli "hatásvadász" szót leírja, az gondolkodjon el azon, hogy MINDEN művészi alkotás "vadássza a hatást", hatni akar az emberekre.

"kettős fényhatás eredménye (...) nem túl szerencsés"
"a szépérzékemet bántja"
"a t vízszintes része sem a helyén van"
stb.

Persze.
Ákossal több fotós is dolgozik, ez a szakmájuk, állandó grafikusa van, lehet, hogy hónapok munkája van egy ilyen bortóban, világít a buta fotós, fontot tervez a tehetségtelen grafikus, de alapvető hibákat vétenek, ahelyett, hogy megkérdeznék cliftony olvtársat, hogy:
1. szabad-e az áldozatok fala előtt fotózni Ákost?
2. hogyan kell "összhangban" világítani Ákost és a hátteret?
3. betűtervezésnél milyen arányokat kell szem előtt tartani?

Barátaim, tartsatok önvizsgálatot.
A Terror Háza ellen indított politikai támadások kísértetiesen hasonlítanak a módszereitekhez. Ott is "csak" a külsőségekkel volt a baj, a pengefallal, a színével, stb. (Pedig igazából a múzeum lényegét kívánták támadni, előítéleteket létrehozni, a látogatókat elriasztani, rossz szájízt teremteni. Ha egy kis tiszteletet is tanusítottatok Ákos munkája iránt valaha ebben az életben, ne alkalmazzátok ezeket a módszereket. A bomlasztással várjátok meg az album megjelenését.)

Tisztelettel:

Mátéffy

Előzmény: cliftony77 (3500)