Gonda László Creative Commons License 2002.09.23 0 0 240
Azt hiszed, hogy neked egyik sem kell? Pedig a demokrácia ellenzék nélkül diktatúra lesz. Elöbb vagy utóbb, de mindenképpen sivár.

A kapitalizmus verseny nélkül monopoliumok hálózata; "Szép új világ". Szart sem ér.

Azért nincs sok minden mert a verseny úgy kezdödött, hogy az egyik az országot "elspontánprivatizálta", a politikai hatalmat gazdaságivá váltotta, most pedig visszatért. Ugyanazok, akik lerohasztottak mindent amit az elözö generációk fölépítettek.

De a hálózat beépített emberei tudatos züllesztö aknamunkáját sem nagy dolog fölismerni.

Nem kell nagy éleslátás ahhoz, hogy ne ismerd föl a véletlen jelentékteen szerepét. Jól ki volt ez találva. Mi pedig marjuk egymást. Ök pedig élnek mint hal a vízben. Csak ölég mocskos az a víz.

Pofám meg nem nagy, hanem az elkeseredés beszél belölem, mert a helyzet siralmas.

Nem az én helyzetem. Nekem csak az fáj, hogy anyám elvesztette a szülövárosát; Temesvárt. Apám elveszette szülövárosát; Pozsonyt. Én még tartozom Bp.-hez, de onnan is kiszorulhatunk... De ennek részletezése messzire vezetne...

Ember vedd már észre, hogy a gyülölet rossz embert farag belöled. És még csak igazad sincs. De ezt majd az idö bizonyítja neked. Orbán Viktornak neve van az EU-ban és van politikai jövöje. Ki van még a nem posztkommunista oldalon, aki képes a balliberális, neoliberális zsákutcából majd kivezetö megoldást találni?

Nem látod mi folyik a világban? A legujabb Der Spiegel-ben is láthatod, hogyan szorítják el egy egészséges fa életnedveit a címlapon, szimbólikusan a politikusok, szakszervezetek, érdekképviseletek "nevében". Németország is súlyos gondokkal küszködik. A világról nem is beszélve.

Te meg itt azt hiszed, hogy személyeket kell eltapossál? Hány jó képességü és erkölcsileg támadhatatlan, profi manageri képességgel rendelkezö politikus van Mo.-n? Mit gondolsz miért? Mert mindent újra kell fölépíteni. Mert rombolni könnyebb mint nevelni, fölépíteni.

Mire olyan büszke a baloldal? Mond mire? Kire vagytok büszkék? Én látom és tudom a jobb oldal, vagy Orbán hibás döntéseit, de nem próbálom még Medgyessyt sem gonosznak lefesteni...csak mennyen a közerkölcs és a politikai kultúránk érdekében a "használati jogi házába" és éljen a min.200 millkójából. Aminek forrását persze nem firtatjátok, mert nektek a lényeg, hogy ne Orbán és a jobb oldal. Bármi áron is. Lásd Károlyi Mihály nemzetárulását. Amig szobra áll, addig a szellem tovább él...

Előzmény: Mereng Kereng (238)