karino
2002.09.23
|
|
0 0
16
|
Üdv nhmus-herp,
"Karino kérdésére (aki nem így gondolja"
Nem úgy gondoltam, hogy másképp gondolom, csak nem vagyok annyira képben, hogy ismerjem ezeket a fogalmakat, hogy "Lacerta fajok szimmetritás elve" vagy "biometriai módszer" és ezért elnézést kérek. Viszont volna még egy pár kérdésem, amire érdeklődve várom a válaszod, mert talán jobban képben vagy a problémával kapcsolatban. Ugyancsak az emlitett akváriumról van szó, ahol is az történt, hogy fél éven át sűrű zöld algás vizem volt és aztán két nap alatt kitisztult. És ide kapcsolódik egy egy évvel ezelőtti próbálkozásom, mikor egy üres akváriumba, amibe azért volt szerves tápanyag is (mert előtte halak voltak benne) tettem egy pár vizibolhát és lassan nagyon szépen elszaporodtak. Ez az állapot egy két hónapig tartott, aztán szintúgy napok alatt szinte mind elpusztult. Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet ez? Hiszen ha elfogyott a táplálék, annyira mégsem fogyhat el, hogy egynéhány tizednyi részüknek ne legyen elegendő. Hisz a jelentős idő alatt valamilyen biológiai egyensúly lehetett, ahol a táplálék újrakeletkezett, tehát ez valamennyire a végén is jelen lehetett. Nekem egyelőre csak az jut eszembe, hogy talán a belterjesség vagy valami az adott fajra jellemző betegség vonult végig köztük, de ez csak találgatás. (szvsz a belterjességet még megérteném a vizibolháknál, talán, de az algáknál furcsának tűnik). Milyen válasz lehet erre? Érdekelne egy erre adott magyarázat.
u.i. Ezután majd lenne még egy másik jelenség által nagyjából idekapcsolódó pont ellentétes kérdésem is.
üdv
karino |
Előzmény: nhmus-herp (14)
|
|