Kedves borzimorzi!
Eltekintve a 713 –ban adott mérges választól, megpróbálok asztaltársamnak válaszolni.
Előtte kieresztem a gőzt, mert van.
Gyönyörű plakáton a hídember lóg a lámpaoszlopokon: Bihary Gábor fotója, hídmontázzsal.
Nevetséges, mert nem önkormányzati ügy. Ócska népbutító trükk.
Gőz fele kint, folytatom. Nem a polgármester ügye a híd. Fővárosi, sőt kormányzati tervezés, költségvetés. Akárcsak a gát.
Nem szeretek olyanról vitatkozni, amelyben senki vagyok.
Kell? Mit mondjak erre?
2002. szeptember 19. – én kényszerből átmentem autóval az Árpád – hídon. Egy óráig tartott.
Erről ennyit.
Térjünk át kérésére.
Terveket láttam, megnéztem. Linket adni nem tudok, műszaki tervek nemigen vannak feltéve a netre. A Fővárosi jegyzőkönyvek meg csak halandzsát tartalmaznak a kérdésről.
Be kellene menni a műszaki osztályra, nekik van anyaguk.
Esetleg meg kellene hallgatni a kérdésről legtöbbet tudót, Tarlós Istvánt!
Emlékeimre hagyatkozok, dátumot nem tudok előkeresni.
Volt erről egy lakossági fórum, Békásmegyer egyik iskolájában, van talán négy éve is.
Tarlós István tartotta, a hidakról szólt.
A tervek is ki voltak téve, az akkor érvényesek, a mai „up to date” helyzetet én sem tudom.
Nemcsak a híd, a gátépítés is szóba került akkor.
Tarlós István ebben a gátépítésben sem volt döntéshozói szerepben, és a mindenkori kerületi polgármester soha nem kerül ilyen pozícióba.
Nem a kerület döntési joga.
Ennyi a valóság.
Erről felesleges papolni, ez nem a kerület ügye.
Nem fogok semmit linkelni, és nem eresztem ki a gőzt a továbbiakban sem.
Elolvastam a kerületi újság 2002. szeptember 16. – i számát. Első és hatodik oldal.
„Fórum a Római – part jövőjéről..”
2002. szeptember 05. –én tartották a Római Teniszakadémián. Írta: (szeberényi)
El kell olvasni, nem szkennelem.
A záró mondatot begépelem:
„Időközben szót kértek a Római – parti Egyesület képviselői is, akik bejelentették, hogy a kialakult helyzet láttán nem akadályozzák tovább a védvonal felépítését.”
Az anyja mindenit, ezt én sem értem!
Ezek szerint volt lakossági ellenállás? Ezt tőlük kellene megkérdezni, erre választ ők adhatnak.
Nem hiszem, hogy segítettem asztaltársamnak, és ha figyelemmel kísérte, hogyan cikázok az emberek tisztelete, és az emberek tisztelete elleni dolgok, megnyilvánulások között, megértéssel, és akár gúnnyal is, akkor megért: itt, ebben a gátügyben nem tudok segíteni.
Egyszerűen: kevés az információm az elmúlt évek lobbizásairól.
Tisztelt Asszonyom!
Ebben megfogott. Erről nincs olyan információm, amelyet elő tudnék adni.
Nagyon szomorúan írom le: kérdezze meg Tarlós Istvánt, mert ehhez Ő jobban ért, tájékozottabb ebben, mint bármelyikünk. De megkérdezheti tőlem Bihary Gábort is.
Nem akarom megsérteni a Római – parti építkezőket sem, csak magánéletemről beszélek: Sok évvel ezelőtt nyaraltunk a Körös – toroknál. Az ártéren épített ház a föld színétől 4 m magasan állt, beton cölöpökön. Meg lehetett közelíteni csónakon is, amikor mi nyaraltunk, akkor lépcsőn mentünk fel.
Miről vitatkozunk, beszélünk tehát?
Nincs megépítve az X – edik metró állomása a Római parton?
Elnézést a gúnyos befejezésért, és elnézést kérek azoktól is, akik OFF/ON típusú beírásnak tartják megjegyzésemet.
Tiborc