Feribá, köszi, a megerősítést (valóban: "legjobb FÉRFIEDZŐ" a pontos kifejezés.)
Most látom csak, olajAzIsten nem érti, ott a hátsó padsorokban. Akit még felhomályosíthatok, az tegye fel a kezét! Szval a soksok +?- gyel az én (Avass) egyéni véleményét jelzi, az edzőkről. Amikor többet látsz ezekből, az általában időrendi sorrendet jelent, az utolsó jelölés jelenti az idei évet. (pl.: Alba -?: Tavaly Sterbenz betli, tehát minusz, ezek után kiváncsian várom és megjósolni sem tudom, hogy a viszonylag jó játékosállomány után mire lesz képes egy erősebbel, tehát kérdőjel) Remélem, jól összezavartalak, azért próbálom jobban megmagyarázni a jeleket a szövegben...
...akkor még gyorsan lezavarom a végét, aztán mehetek dolgozni.
Körmend ???
Legalább annyi kérdőjel, mint a Szolnoknál, hiszen Baba maesztró tényleg újonc - látszólag. Hiszen sok edzőnél behatóbban ismeri a hazai viszonyokat, nem is szólva a körmendi kapcsolatrendszereknél, szokásoknál. Én azt sem mondanám, hogy edzőként tapasztalatlan, szerintem a Körmend csapatépítgetős időszakaiban sokat segített a mindenkori vezetőedzőnek (és iskolaigazgatónak).
Szeged ++
A kedvenceim. Sutyi nagyon gyors, hajtós és erőszakos játékot játszat a (szinte csak) magyar fiatalokból álló játékoskerettel. Földi Sanyit nagyon jó szakembernek és szimpatikus embernek tartom egyébként. A múltja miatt van ott az első plussz, a második pedig az idei szezon miatt, már most látszik a csapaton a munkája. Ha rajta kívül álló okok nem szólnak közbe, /kis pénz – kis kosárlabda, semmi pénz – semmi profi sport .-(/ akkor van benne fantázia – olyan Dombovár-szerű meglepetéscsapatot szimatolok.
Debrecen ?
A Civis városban minden évben nagy a felbuzdulás, hogy aztán idén megmutatjuk, aztán valami miatt mégsem sikerül. Nem lesz ez másképp idén sem. A tavalyi csapathoz képest főleg légiós és edzőcserét húztak, váltakozó sikerrel. Lee mindenképpen erősítést jelent, Bukva is talán jobb lesz Rucker-nél (bár Szolnokon pl. utóbbi is csinált szép dolgokat) azonban a Ridl-Green csere szerintem totál mellényúlás (az már más kérdés, lehet, hogy kényszerű csere volt). A tréner személyében is változás történt, sajnos még nem sikerült megjegyeznem a mester nevét, és lehet, hogy nem is nagyon érdemes. A csapatban, bár van fantázia, mégsem sikerült még megtalálni a játékosok helyét, és ha valaki egy edzőmeccsen csak a bírókkal foglalkozik (hozzáteszem, volt amikor jogosan reklamált) miközben a csapata betlizik, az nem sok sót fog megenni Debrecenben, ahol gyorsan eljár a vezetők keze a felmondási papíron (lásd: Nagy Zoli-eset tavaly).
Kecskemét ?
Sorry, nem láttam Őket, pedig már Szolnokon is jártak idén, mint friss NB I. A-s alakulat. Mondjuk azóta is elég sok változás történt a keretben (lásd lentebb a kecskeméti kollega hozzászólását). Az edzőről meg végképp nem tudok semmit, mindenestre a játékosállomány alapján vigyázni kell majd velük is, főleg hazai környezetben lehetnek veszélyesek.
Sopron - +?
Az edző személye ellentmondásos. Egyrészt az B csoportban rendre jól teljesít (Tiszaújváros, Sopron), az A csoportban szerintem még nem bizonyított (Szolnokon idény közben lapát, a Sopront sem sikerült bent tartani). Mindenesetre Zorán kapott még egy lehetőséget, kíváncsian várom az erőnléti edző menetelését a „legnagyobbak” közt. (Érdekesség: az a Parker szerződött Sopronba (több magyar csapat ajánlatát visszautasítva), aki annak idején azt mondta: „azért megyek el, mert nem akarok atléta lenni, Zorán olyan kemény edzéseket tart, hogy inkább odébb állok”.)
Dombóvár ++
Tavaly tetszettek, és idén van lehetőség a továbblépésre. Ugyan elvesztették Lee-t, de pótlására érkezett srác (ejnye, megint kiment a fejemből a neve) tán van olyan jó, mint a mini-torpedó, Halimics pedig egyértelmű erősítést jelent tavalyhoz képest úgy, hogy a csapat szerkezete nem változik jelentős mértékben. Az edző (rám jellemző módon elfelejtettem a nevét, asszem valami Cavington – bocs :-)) a z elmúlt idényben jól vizsgázott, hajtós kis csapat volt a Vasút, akik bizony okoztak meglepetéseket, idén is, Ámen
Mindenkitől elnézést az összeállítás esetleges tárgyi tévedéseiért, kérem a helyreigazításokat.
10, 9, 8…