ezer6 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1581
A gyári immobilizer volt benne, semmi több. Nagyon mást nem tudok mesélni, este leállítottam a József Attila lakótelepen, pont, ahol kijössz a pöttyös u-i metróból és reggelre már egy mondeo állt a helyén. Ennyi. Felhívtam a rendőrséget, kérdeztem, hogy a személyes bejelentésig el se kezdik e a nyomozást, azt mondták: így van. Persze nyilvánvalóan ennek az az oka, hogy ne lehessenek fals bejelentések (amikor bent a rendőrségen rákérdeztem, megerősítették, hogy valóban ez az ok, régebben lehetett, de megszüntették, mert voltak fals bejelentések), aztán a jogos tulajt lekapcsolják az első igazoltatásnál, de nem értem, hogy megfelelő identifikációval egybekötve (forgalmi szám, motorszám, alvázszám bemondása a telefonba) miért nem lehetne elég. Nehogymá' nem kritikus az első néhány óra? Megint a jó magyar megoldás. Valami nem működik (telefonos bejelentésre már elkezdik a nyomozást), akkor megszüntetjük. Nem gondolkodunk, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni, hanem egyszerűen megszüntetjük. Kit érdekel, hogy órákkal később indul csak meg így a nyomozás.
Előzmény: Snatch02 (1579)