Avass Creative Commons License 2002.09.20 0 0 5651
Ja, megtaláltam a dombóvári feka nvét: Jermaine Spiveyvel, ráadásul ott van az isteni (by Bazsy, és szinte minden kaposvári) Emir is.

...tehát igéret szerint a folytatás.
A sűrűbb mezőnyben előtérbe kerül az edzők szerepe. Ha végigveszem a csapatokat, vegyes a kép, vegyük csak szép sorjában. (A csapatnév után a +- és ? jelek az edzőre vonatkoznak - kizárólag szubjektíven!)

ASE ++
Szinte változatlan csapattal egy 2. hely és egy bajnoki cím. Mit mondjak, Fodor Peti jól összerakta a gárdát, ez mindenképpen mellettük szól, a változatlanság (és ezért talán a kiszámíthatóság) szerintem viszont inkább ellenük. Azért inkább, mert nagy előnye van azért ennek is (fél mozdulatokból megértik egymást).

Alba -?
Sterbenz a tavalyira kapta nálam a minuszt, az idei szezonja ezek után egy nagy ? Az idény eleji betlijei a légiósok terén, bár azt nem tudom, mennyire múlt rajta a dolog - mindenesetre érdekes pl. Sanni esete. Év közben csak szenvedett, sőt néha még a kispadra sem ülhetett le, a nyári Camp-on pedig megtáltosodott (by Sporttárs). Lehet, hogy nem csak benne volt a hiba?
Ráadásul visszagondolva, egy leszálló ágban lévő, és széteső Szolnokon túl kellett volna tudni lépni, ami sikerülhetett is volna, ha kezelni tudja a Williams-problémát, mint pszichológus és mint edző is.

ZTE ??
Azt már tudjuk, sz***-ból nem tud várat építeni Lazics mester, viszont most nem sz*** áll rendelkezésre építőanyagként. Délvidéki edző, és játékmester (+ egy kellemes jugó center). Tippelhettek a stílust illetően.

Kaposvár + - ?
Ha a Zeg-nél a stílust emlegettem, akkor ez mégjobban igaz a Kaposvárra és Miljkovicsra, aki már egyszer (de szigorúan csak egyszer) Lazics-al ellentétben "csodát tett" Szolnokon anno. Ez mondjuk már nem jött össze neki Sopronban, szinte változatlan :-( játékosállománnyal (kaposváriak, ne feledjétek, Sztole is ott volt - egy darabig), és nekem a tavalyi idénye is csalódás, éppen ezért van a végén a kérdőjel.

Falco +++
(Megintcsak szerintem) a legjobb M.O.-i edzővel rendelkező szombathelyiek megintcsak előkelő helyen végezhetnek. Amikor Zsoldos mester oda szerződött, tudni lehetett, hogy kirángatja a statisztikából (bocs slamasztikából-köszönöm Hofi)
a csapatot. Egyedüli veszélyt a keményfejű (Lacika, Alexe) húzóemberek lázongása jelentette volna, de Zsoldos kezelni tudta a helyzetet (nem úgy, mint a MAFC-nál, ahol bizony a játékosok "győztek"). Ha nem változik a játékos-edző viszony - és már miért is változna? - akkor ütős kis csapat lesz a Falco.

Szolnok ???
Az első blokk végén rólunk. Az az igazság, hogy én játékosként is és emberként is nagyon szeretem, tisztelem Rasidot. Edzőként viszont még nem mutatkozott be. Mindenesetre a játékosállománnyal és a csapatszellemmel nincs baj nálunk, most már csak két aprócska dolognak, a védekezésnek és a támadásnak kell összeállni ahhoz, hogy ott legyünk, addig is: hajrá OLAJ!

folyt. köv. (igen, még mindíg)

Előzmény: Avass (5649)