Márk>
“Ákos koncertjei, lemezei, már nem úgy "pörögnek", mint régen (az uccsó debreceni koncerten is csak 4-500 ember volt, ha jól tudom), s sztem a Hűségből, ill. a Vertigoból sem fogyott annyi, mint amennyit Ákos várt”
Nem értek egyet. Szerintem baromi sikeres évet zártak.
Lehet, hogy te nem pörögsz úgy, mint régen?
Állat az új banda, az újítás fordítva is elsülhetett volna, de jobbak a koncertek, mint valaha.
A fesztiválbulikon rengetegen érdeklődtek (tudom, Kecskemétet jól elmosta az eső), de a Sportszigeten tízezren nézték, végig szakadó esőben (persze mondhatod, hogy az ingyen volt...), Tokajban bő hatezer embernek kezdtek játszani, az eső itt is zuhogott végig, kábé ezerötszázan tomboltak az utolsó hangig és nem menekültek be a sátorokba. Debrecen tényleg lehetett volna sűrűbb, kábé nyolcszázan voltak, darabra annyian, mint amikor a legutóbb az Oláh Gáborban játszott, asszem 96-ban. Siófokon meg ugyanaz a tömeg és tombolás volt, mint mindig.
A Hűség az országos politikai hisztéria előtt jelent meg, 2000-ben messze a legsikeresebb hazai rockkiadvány volt. A DVD/VHS pedig tarolt a piacon.
A Vertigo hatezer példányban fogyott, ha ennyit adna el pl. a Quimby (ez nem fikázás) a rendes lemezéből, nagyon örülne...
A kislemez a single lista második helyére ugrott a megjelenéskor és hetekig tanyázott az élbolyban. Tizedik hete van a listán és még mindig a negyedik!!!
Persze, nem nekem kell megvédeni, csak más véleményen vagyok. De ezek a tények némileg ellentmondanak annak, amit vázoltál...