Sziasztok!
Visszaolvasva pár nap hozzászólását, hadd fűzzek néhány szót a "szakírók" hozzászólásaihoz.
Az hogy szeretem a vasutat, de sajnos nem ez a szakmám, ezt elismerem, de attól még nem kellene "gagyinak" nevezni egy Topicot. Igaz, eddig semmi szakmai nem hangzott el, de én nem tudok szakmailag hozzászólni dolgokhoz, csak abból a nézőpontból amit látok hallok és amiről az emberek beszélnek.
Váci hozzászólásait nem kommentálom, magáról állított ki bizonyítványt, azzal a titokzatos "szuperszakértővel" aki gagyinak titulálta ezt a topicot. Azért megkérdezném a Vasútmániás topic miért nem gagyi ilyen megközelítésben? Bődületes marhaságokat lehet ott is találni (nem keresem vissza a közel 60000 hozzászólásban) még azoktól is akik magukat, igencsak nagyképűen szakembereknek titulálják.
A mai magyar vasútmániásoknak a nagyobb része nem szakmailag viszonyul a vasúthoz, úgy ahogy a vasútmodellezéshez sem. Tehát valamely szinten hobbiból illetve rajongásból közelíti meg ezt a dolgot. Az álmodozásokról pedig annyit, a szakértők megszakértve a "tényeket", szakértően szüntessenek meg minden mellékvonalat, természetesen kellő szakértelemmel, hogy ezek után még a fővonalak is gazdaságtalanabbak legyenek. Nem tudom miért gondolják egyesek hogy pusztán csak fővonalakkal hoszútávon fenntartható egy ország vasúthálózata?
Minden szakértő azzal jön, hogy a vasútállomás messze esik a településektől... Had kérdezzem már meg a fővonalak milyen messze esnek a városok központjától? Mondjuk mindjárt példaképpen Veszprémet...
Nem kívánok vitába szállni ezek után senkivel, mert eddig úgy gondoltam egy topic azért van hogy a tapasztaltabbak megosszák véleményüket a laikusokkal, illetve azokkal akiket érdekel a vasút, még akkor is ha sokaknak nem ez a szakmája. Ennek ellenére egyesek átértékelték a topic valódi értelmét és csak bizonyos emberek egymással hajlandóak szóbaállni, ezt igen furcsának találom azok szájából akik ráadásul még tanárembernek is tartják magukat. És ha ezt valóban így gondolják, akkor nyissanak maguknak egy új topicot " A vasútról, kizárólag szakmabelieknek" címmel és butítsák egymást ahogy akarják.
Végül, köszönöm Vácinak a hozzászólásait, főleg amelyekben "gagyinak" nevezi, szaktársaival együtt a topicot. Egyrészt mert kell a kritika, még akkor is ha ez igen igen nagyképű hozzászólás volt, már csak azért is, mert egy igazi szakember nem nyilatkozik így, akár a vasút , akár más területben szakember, másrészt mert azt ehhez hasonló emberek végre kimutatták valódi énjüket és nem hajlandóak szóba elegyedni "kezdőkkel".
Addig is maradnak azok a topictársak akik hajlandóak egymással szóbaelegyedni, még ha a foglalkozásuk nem azonos, de az érdeklődési körük igen.