igen, ez eddig a legjobb kritika..:)
sz'al azt mondod, hogy felelőtlenség a tévétől ilyen műsort csinálni.. ez csak azért érdekes, mert ne mondd má', hogy bármely más műsor - mondjuk a garmadával sugárzott amcsi akciófilmek (a szappanoperákról nem tudok nyilatkozni, de gyanítom azok se jobbak) - olyan sokat tennének a nézők lelki megnemesítéséért... ekkora felzúdulás mégsem jellemző... szerinted miért? hát szerintem épp azért, mert mindenki érzi - még ha tagadja is - hogy ennek azért van köze a valósághoz, míg egy mégoly igénytelen filmet le lehet söpörni azzal, hogy ez csak film...
másrészt a versenyzők azt csinálnak a házban amit akarnak... a műsor hibája, hogy inkább szexelnek, mint Kantról beszélgetnek? najó annyiban nyilván, hogy a válogatás úgy történt ahogy.. de hát tudják azt a kertévénél, hogy mi kell a népnek...(vagyis hogy mi az általános, mi érdekli az embereket stb), szóval megint csak az igazi valóság korlátaiba ütközünk, eccerűen nem lehetne ezt jobban csinálni, mert ilyenek vagyunk.. (nehéz lenne megmondani, hogy a tévé rombolja az emberek ízlését, vagy csak igazodik hozzá, mindenesetre én inkább az utóbbi felé hajlok, már csak azért is, mert a BB-től függetlenül is elég nagy szarban lennénk, ha a tévének akkora nagy nevelő szerepet kellene tulajdonítanunk... szerintem aki a BB-t a szexjelenetek miatt nézi, annak már úgyis mind1)
és hogy BB nem a valóságot mutattya? naja amit írsz a meghitt kapcsolatokról az igaz... lehetNE, csak hát épp te írtad hogy szerinted a szexnek is az intim szférában lenne a helye azt' a BB-ben meg mégis látod... akkor meg hogy van ez? talán nem mindenki 1formán viszonyul az ilyen dolgokhoz.. és vajon miért? talán mert sokak számára tényleg csak a felszín létezik - ez nem lehet?
nademégha barátaink a házban rendelkeznek is egy kis mélységgel, ami velük született és már-már emberi szégyenlősségük folytán nem jöhet át a kamerák miatt, azt te is írod, hogy a közösségi elvárásoknak mindenki meg akar felelni... hát akkor viszont legalábbis ezt a szegmensét az emberi kapcsolatoknak jól modellezi a műsor, nem? az előzőben erről beszéltem. És hadnetegyem hozzá, hogy a szerepjátszás bizony sokkal általánosabb viselkedési forma, mint amikor az ember teljesen őszinte, sajnos. egyébként meg tévéműsortól elvileg sem lehet elvárni, hogy őszinteséget hozzon ki az emberből... és akkor már mégiscsak a BB-nek van a legtöbb esélye ennek megközelítésére, hiszen hónapokon keresztül napi 24 órában azért csak nem lehet olyan fegyelmezetten szerepet játszani...