Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2671
Van már tapasztalatom ISDN-ről analógra való visszamigrálás témakörében :(

Még júliusban elküldtem a levelet a matávnak, amiben kértem a visszamigrálást, minimál díjcsomaggal.
Csütörtökön eltűnt a vonalam, úgyhogy felhívtam a hibabejelentőt, majd pénteken és szombaton is. Igérgették, hogy utánanéznek, meg kiküldik a műszerészt meg stb. Szombat délután azt mondta a nő, hogy látja a gépben, nem hozzájuk tartozik a hiba, benne is van a gépben, hogy hívniuk kell engem telefonon. Vasárnap délután felhívott egy nő a hibabejelentőből, hogy nem hibáról van szó, hanem folyamatban van a visszamigrálás. Kb. fél óráig tartott, amíg elmagyaráztam neki, hogy a visszamigrálás miatt nem kellene csütörtök óta telefon nélkül lennem. Megígérte, hogy utánanéz, mi történt és kb. 1 óra múlva fel is hívott, hogy megtalálták a hibát, az ügyfélszolgálat rosszul indította el a visszamigrálást és csak leszerelést rendelt. Azt mondták, hívjam az ügyfélszolgálatot. Hétfőn reggel hívtam az ügyfélszolgálatot, akik semmit sem tudtak mondani, mert a hétvégi adatkarbantartás elhúzódott. Hétfőn késő délután sikerült beszélnem az ügyfélszolgálattal, akik kiderítették, hogy tényleg rosszul indították el a dolgot és megígérték, hogy intézkednek. Bő másfél óra múlva felhívott az ügyintéző a telefonközpontból, hogy elnézést kér és visszakapcsoltatta a vezérszámot. Persze azóta sincs vonal, úgyhogy nem sikerült a visszakapcsolás. Elmondta azt is, hogy új számot kell adniuk a vonalra és ha az megvan már és működik, akkor tudják visszatenni a régi számra. Ma délelőtt járt nálam egy műszerész, de nem egyeztettek előtte időpontot, úgyhogy nem voltam itthon. Hagyott egy névjegyet az ajtón, viszont megszűnt az adsl-kapcsolatom is. Felhívtam a központot, ahol a nő azt mondta, hogy megsürgeti a visszalakítást, holnap jön a műszerész, majd felhívta az adsl-csoportot, hogy mi van adsl-vonalon, miért nincs kapcsolat. Az adsl-csoport azt mondta, hogy kikapcsolták, mert megkapták az utasítást a leszerelésre. Azt mondta a nő, hogy telefon lesz holnap, de adsl-re nem tud semmit igérni, majd akkor, ha már működik az analóg vonal.
Nemrég értem haza újra és nagy örömmel láttam, hogy az adsl újra működik, ezt legalább sikerült elintézni, talán holnap lesz telefonvonalam is.
Az analóggá való visszaalakítás azért kell, mert minimál díjcsomagot csak arra tudnak rakni, egyvonalas isdn-re nem.
Szóval a visszamigrálásom azzal jár, hogy csütörtök óta nincs vonalam, kb. nettó két órát kellett telefonban veszekednem és vagy 10 különböző embernek elmagyaráznom, hogyan is működik a visszamigrálás technikailag stb.