outdownS
2002.09.17
|
|
0 0
889
|
Saját tapasztalataim: nagy maszattal jár, erre számíts! Én a kertben csináltam egy barkács-munkaasztalon, ott elment. Csak előtte meg kellett vizsgálnom, vízmértékbe van-e állítva az asztal. (Nem kell hozzá célszerszám, teleöntöd a formát vízzel, ha mindenhol addig ér ameddig kell, akkor jó.) A szükséges vízmennyiséget készítsd előre oda! Én félliteres tejfölöspoharakat használtam, azzal mértem ki a gipszet, és abban is kevertem. Durván annyi pohárnyi gipsz kellett, mint víz. Az akasztónakvalót szintén előre készítsd el. Mivel nem tudtam megbecsülni, mennyire erősen fogja majd a gipsz, jó arasznyi drótokat vágtam, a közepébe hurkot formáltam, a kiálló szárnyait elegyengettem. Nagyobb, vastagabb keretnél úgy csináltam, hogy a két sarokba jusson egy-egy hurok, ezek majd damilon lógnak. Ha kiöntötted a formát, fél percen belül helyezd bele az akasztót.
Nagyon hamar megköt, de legalább egy napig hagyd a keretben, azután még pár napid száradnia kell, mielőtt festesz rá. Kár lenne, ha ez alatt toporzékolnál, addig csinálhatsz egy másik keretet. (-:) Tudod, hogy gyurmából is lehet öntőformát csinálni? |
Előzmény: Camea (885)
|
|