Drobek
Te meddig is nem hordtad a kemény lencsédet a vizsgálat előtt ? Ugyanis nekem a félkemény lencsében eltöltött 6-7 évemre azt mondták az Optikmednél, hogy nem elég az eddig nélküle töltött egy hónap, még egy hónap kell, hogy biztosan elmúljon a nyoma. Szerintem ha ez így van, akkor érdemes lenne még egy kicsit várnod a műtéttel.
A lencsehordásról: Ha tavasszal megkérdeztek, azt mondtam volna, hogy nincs a félkemény kontaktlencsénél kényelmesebb dolog a rövidlátás korrigálására. Én is repültem már benne 20 órát, snorkereztem víz alatt, búvárkodtam is palackkal, utaztam buszon, aludtam is benne, satöbbi. Csak napszemüvegre volt szükségem nyáron, meg síeléskor. De idén nyáron lehet, hogy túl sokat utaztam buszon és huzatban, de minden buszúton szenvedtem vele. Az egyik kisbuszban akkora huzat volt, hogy azonnal belement valami a szemembe, kb fél-egy órán keresztül bírtam a pislogást, utána már ki sem tudtam nyitni a szemem, valahogy kierőlködtem a lencsét, ami csukott szemmel igen nehéz, az egyik leesett, a 8 személyes kisbuszban kb 20-an ültek így megkeresni nem tudtam, csak a következő megálláskor. Így esett, hogy a lencsét kifordulva találtam meg, ami csak itthon az optometristánál derült ki, így vége lett szegénynek... (A 24 órás buszutad nem Indonéziában volt véletlenül ?)