A Vasárnapi Blikkes cikk helyenként tényleg fura, mármint a riporter roppant "korrekt" rálátása a dolgokra és kérdésfeltevésében tükröződő gondolkodásmódja. Persze lehet, hogy csak általánosítani próbált. Még ez is szép teljesítmény a bulvársajtótól. Koncentrálni a válaszokra érdemes!:)
A fiatal színészekkel kapcsolatban szerintem sincs teljesen igaza a riporternek. (Kíváncsi vagyok, mennyi színházas élménnyel a háta mögött vélekedik úgy, ahogy.) Nagyon sok a tehetséges fiatal színész, akikről nem is hallani szinte sehol. Ha csak a tegnapi Bűn és bűnhődés előadásra gondolok vissza, szerintem remek alakításokat láthattunk.
Az meg természetesen nem várható el, hogy egy kezdő színész teljesen "kiforrottan" álljon a deszkákra. Persze erről navarre biztos többet tudna mesélni(;
Amiben valamennyire igaza van a riporternek, az az átsütő egyéniség és férfiasság jelenlétének kérdése. Persze ez részben adottság is szerintem, és most nem kezdek el Latinovitsozni meg Cserhalmizni meg Lászlózsoltozni, pedig tehetném... Szerintem azért ebben van egy jó adag tudatos "tartás" is, meg hogy mit hoz az ember magával. A kivételes tehetségek és egyéniségek pedig ritkák, de mindig is azok voltak.
Lehetőségek és anyagi-erkölcsi megbecsülés híján sokan feladják, inkább lesüllyednek az arctalan-nemtelen tömegbe vagy eladják magukat valami kommerszbe, mert egyszerűbb, vagy mert egyszerűen nics más lehetőség! Úgyhogy ezek a fiatalok (és idősebbek) elsősorban a körülmények rabjai, és itt nem csak a színészekről van szó. (Tudom, voltak ezzel kapcsolatban már hasonló eszmecserék e fórumon, de most a cikk kapcsán ez kikívánkozott belőlem.)
Bár őszintén szeretném és egyfolytában próbálom hinni, hogy a tudat is meghatározza a létet és nem csak fordítva. Persze eszmékből nem lehet megélni...Ez a modernkori malomharc értékes emberek értékes alkotó energiáit fölemésztheti. Ezen kéne már változtatni valahogy... és minél gyorsabban...nehéz lesz...