Avass Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5597
Nohát, nohát, lehet, hogy nem ugyanazokat a meccseket néztem, mint a többi szolnoki?!

Sziasztok
Üdv, OlajAzIsten. Szép hosszúra sikerült az elemzésed, így hát sorba mennék.

"Soxor láthattunk fejetlen rohanást a pályán, amikor is Stone eszeveszett tempóban felrohant a labdával, majd megállt, és akkor most mi vaaaaaan????"
Az van, hogy megpróbáltunk emberelőnyös szitut kialakítani (leindítás), de nem sikerült. Ekkor megvárta a többieket, és kezdődhetett a pozíciós játék. A Szeged ellen ment is a leindítás, a Debrecen ellen már kevesebbszer jött be. Azért lehet ez fura ez nekünk, mert Maljkovics (+ a csapat) egyszerűen kihagyta ezt a fázist.

A támadójáték tényleg hagy némi kívánnivalót maga után, a figurák nem mindíg mennek úgy mint kéne, de ne felejtsük el, hogy még "ennek az ideje van", majd javul a dolog, ahogy jobban összecsiszolódik a gárda. Ha az 5 emberes játék nem is sült, 3 ember azért néha nagyon szépen és gyorsan körbepasszolgatta a lasztit, majd a befutó center (főleg Orosz, de 1-2 esetben Trepi is) lendületből fejezhette be az eksönt...vagy sikerült passzokkal és zárásokkal az egyik oldalra csalni az ellent, majd egy keresztpassz az üres oldalra, és a sarokból egy 3pontos (Szasza 2x egymás után-mondjuk nem dobta be, de most nem is ez a lényeg). Ez főleg a Szeged meccsen volt megfigyelhető, amikor gyorsabb volt a játék (és talán gyengébb az ellen-mármint védekezésben).

A nagyobb problémát a védekezésnél látom, Stone-nak pl. nem megy a szoros emberfogás (mondjuk labdát viszont annál többet lop) és a többiek sem brillíroznak, különös tekintettel a két centerre. (Orosz a Szeged ellen volt különösen indiszponált, míg Trepi a Debrecen meccsen késett le rendszeresen az emberéről). A besegítések is hiányoznak, bár ehhez is kell némi összeszokottság. Szóval van mit javulni védekezésben, éppen ezért csodálkoztam azon, hogy miért is örültél, hogy Mérész Csabi nem játszhatott. Persze, nem egy nagy spíler, de amikor szétestünk hátul, akkor bevethető lett volna, mert azt hiszem abban egyetértünk - védekezni azért elég kellemesen tud (elvégre Finiánc-tanítvány).

...és most Zolika, aki miért is Zolika? Hát azért, amit írtál, mert nyuszi. Én sem azt állítom, hogy a nyáron pitbullokat harapott ketté reggelire és, hogy Shaq visítva menekülne előle, de - főleg a Szeged ellen emlékeztetett a támadójátka Filipovicséra. Jó belépő a tábla alá, megkapja a fifikás paszt Vaisvilától (mint tavaly Bojantól, csak azt általában elejtette) és bedobja a ziccert. Jó-jó, ha egy normálisabb centerrel kerül szembe 1-1-ben akkor megáll a tudomány, de nincs az mint tavaly, hogy egy hiba után 3-an ordítanak rá és ettől beparázik. Emlékezz, tavaly pl. az alapszakaszbeli fehérvári volt az Ő meccse, ahol Bojan és Orosz már a 23. percben kipontozódott-ohne felelősség, egészen normális játék. Tudom, hogy ez nem teljesen jól van így, de arra remélem számíthatunk, hogy azt a minimális vállalkozó szellemet nem fogja idén senki sem kiölni belőle (úgyhogy nem bántani!!!). Végül, hogy nem csak én látok benne fantáziát emlékeztetlek (és minden kritikust): az átigazolási időszakban vinni akarta többek közt a Paks és a Falco is. Nyilván nem a kezdőbe, de ha Czigler és Sitku mellé alkalmasnak találtatott 3. számú centernek, akkor Benő fáradtsága esetén - amikor már csinálja a baromságait, és a kihagyhatatlant is kihagyja - akkor Szolnokon is alkalmas arra, hogy felváltsa Őt.

Egyébként (és ez már sok Szolnokinak is szól)pedig nem értem ezt a negatív hozzáálást, amit az utóbbi években tapasztalok. Az egész jelenség akkor kezdődött, amikor Zoran lett az edző és másodikak lettünk. Akkor az Albacomp volt a jobb a döntőben, de az első meccset idegenben el*** Zoki, azt talán nyerhettük volna. Az idény után távozott Ivkovics, a csapat pedig szétesett, a vége Zoki bukása lett. A történetet tudjátok, nem is erről akarok beszélni, hanem a szurkolói hozzáállásról. Akkor és azóta is azt tapasztalom, hogy divat lett szidni a hazai játékosokat, hol ez, hol az kerül a célkeresztbe. Én ezzel nem értek egyet, bár bevalom, néha én is beleestem ebbe a hibába, pl. Vukival kapcsolatban. Mégis úgy látom, aki Olajos mezbe van öltöztetve, az a mi fiunk, nekünk meg kellene védenünk Őket, ha szidjuk, akkor csak a kedvenceinknek, a CSAPAT-nak ártunk vele. Most is, a keret adott, edzőstül, most ez a MOL SZOLNOK, úgyhogy drukkoljunk nekik, hiszen mindannyian azt akarjuk, hogy újra bajnoki címet ünnepelhessünk!!!
HAJRÁ OLAJ!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Olaj az Isten (5590)