Menjünk sorban....
Fizikuslány:Az ötltet szerintem is jó, ha megengeded vállalom a lektorálást.
Beubeu: Ha jól emlékszem a cylinder kérdésről itt már volt szó. A lényeg: Nem a mérhető cylinder értéket kell korrigálni, hanem azt a kompromisszumos értéket, amit még elfogadsz szédülés nélkül és viszonylag elfogadhatóan látsz vele. Viszont abban nem lehetsz biztos, hogy semennyi dioptria sem marad vissza. Ettől még lehet, hogy 100 %-os lesz, sőt lehet hogy jobb is Zyoptix vagy Sasszem kezeléssel. De nem biztos.
Jagi: Olvasd el mégegyszer azt a részt az Optikmed honlapján. Helyesen mondják, hogy a terhességgel kapcsolatos vizháztartás változások miatt nem javasolt a műtét. Azt mondjuk kifejthették volna, hogy miért. Ugyanis ha más a szaruhártya viztartalma, más a fénytörése is. Pontatlan értékre kezelnének, ami a vizháztartás helyreállása után kellemetlen lenne. Egyéb kockázata a szülésnek nincs,a PRK nem gyengíti meg a szaruhártyát, nem kontraindikációja a "per vias naturales" szülésnek. A LASIK viszont gyengíti, az kontraindikáció.
Beubeu: Haze: Szaruhártya homály. Négy fokozatba osztjuk, az egyes fokozatig nincs jelentősge, a kettest gyenge fényben észreveszed, a hármas és a négyes az komoly baj, viszont megnyugtatásodra, olyat még én sem láttam.
Lord Iffy: Az hogy a SOTE-n ilyen alulinformált legyen egy paciens, az számomra szinte hihetetlen. Az nagyon dicséretes, hogy TE ennyit informálódtál, javaslom oszd meg a tapaszalataidat velünk, hogy mit, minek alapján választottál.