Na akkor egy kicsit bővebben a háromnapos hétvégéről:
Bár mint már alább említettem, nagyjából egyetértek Avassal az összképet illetően, mégis túl sok minden tisztátalan számomra még. Szolnokiak, világíjjátok má föl setét elmémet =>
Pl.: Biztos, hogy Rasid a megfelelő edző nekünk? Én nagyon szeretem őt, de valahogy nem éreztem a három nap során, hogy kiforrott taktikánk lenne a támadások során. Soxor láthattunk fejetlen rohanást a pályán, amikor is Stone eszeveszett tempóban felrohant a labdával, majd megállt, és akkor most mi vaaaaaan???? Majd egy-két passz után valamelyik pléjör betört az ellenfél összes játékosát célba véve, természetesen a védők szorításában nem tudott már mit csinálni, és elvesztette a labdát, persze faultot sem fújtak, és ilyenkor ne is nagyon fújjanak, mert az a betörő játékos sara, ha ilyen őrültségeket csinál. Nem véletlenül mondogatta Paja, hogy picsku materi (magában, diszkréten). Aztán az ellenfél gyorsan kontrázott és bántóan sok pontot is szereztek így könnyű ziccerekből. És itt már rá is tértem a védekezésre, amit szerintem joggal érhet kritika. Hát igen, el lehet felejteni azt a kemény védekezést, aminek segítségével tartósan, hosszú meccseken keresztül 70 alatt vagy akörül tudtuk tartani a kapott pontjaink számát, ez idén biztos, hogy nem lesz így. Szellős a védekezésünk (úgyis mondhatnám, kész átjáróház, tiszta dobóhelyzeteket teremtünk az ellenfélnek a 6.25ösön kívül, mintha direkte gyakoroltatnánk Velük a hármasokat…), az agresszivitás ilyen téren úgy néz ki Miljkoviccsal együtt Kaposvárra költözött. Nem örülök. Egyedüli pozitívumként -az előbb említett lazább emberfogás meg idétlen zónázás következményeképpen- a kevés kapott faultot hozhatjuk fel, mondjuk a 20-10es arány hallatán már látom lelki szemeim előtt a felhúzott paksi és fehérvári szemöldököket, mely szemöldökök a MK döntő óta már sokkal kisebb ingerencia hatására is rángatózásba kezdenek …J. Indokolatlanul, teszem hozzá gyorsan…J
Avass, azért azt megkérdezném, hogy amikor is azt írtad, hogy Trepi már el tudja kapni a labdát és egyáltalán jóval felszabadultabban játszik mint tavaly (ez egyébként szerintem is igaz), akkor konkrétan mire gondoltál? Valahogy azt sugalltad nekem mondandóddal, hogy szerinted biztosabb lett Zolika keze, de szerintem ez koránt sincs így. Minket Bubuval már annyira elszomorít tehetetlensége, hogy lassan minden mozdulata fizikai fájdalmat okoz nekünk. Avass, egy 211 cm magas center miért ziccerezik 20 centire a gyűrűtől? Hát egy leütés és szétbombázni azt a kib***** gyűrűt, de úgy, hogy Lecsó azt se tudja hány óra, vagy tépné szét Bukvát mint etióp gyerek a segélycsomagot…(könnyebb feladat mint Bukva széttépése?…Hmmm….egyelőre nem jut szembe) Neeeem, ehelyett ott mujáskodik, kiveszik a kezéből a labdát, de ez még a jobbik eset, mert általában ezt meg se várja Zoltán, hanem már előre -mintegy megelőzve a védőket- kiejti a bogyeszt ügyes kis kacsójából. Nincs labdaérzéke na…Szegényt itt szidom, pedig, hogy örülnék ha bödületes zsákolásokkal szórakoztatna minket, szerelne, sapkázna mint állat és kicsit agilisebb lenne. Zolika szedd már össze magad… köszi…
Beszélgettem pár sráccal a szünetekben, akik Vilcinskassal kapcsolatos aggodalmaikat fogalmazták meg nem túl burkolt formában. Én nem hiszem, hogy baj lesz Vele. Nem először látom már meccsen, és még ha ezek felkészülési meccsek is (tararam tararam), engemakkor is lenyűgöz (aaaahhhh) félelmetes akaraterejével. Pénteken, mikor megsérült ott ültem Tőle 1-2 méterre. Furcsa volt nézni ahogy szenved az a hatalmas ember. Nagyon fájhatott neki, mert úgy vonaglott és olyan arckifejezést vett fel, amitől egy jobbérzésű kisgyerek simán elbőgi magát…Persze mi is megijedtünk, aztán már másnap megnyugtattak minket. Azt hallottam, hogy Ivkovics cserét kért Róla, ez igaz? Ha jól emlékszem Ivko 14-et dobott azon a meccsen, míg Antanas 18-at. Nekem nagyon tetszik a stílusa, nem pofázik egyértelmű bírói bakiknál sem, hanem hajt, hajt, hajt….
Csak azt nem értem, hogy Zolika miért nem látja, hogy mit csinál Antanas vagy Benő a palánkok alatt (Benő nagyon pozitív volt a hétvégén, szerzett egy-két piros pontot a rengeteg intő mellé…). Miért nem tud Tőlük tanulni? Vagy Rasidtól miért nem tanul? Jó, oké, hogy itt már profik vannak, nem úgy van mint régen, Rasid már nem fog külön foglalkozni Trepivel, hogy miként vegye át a labdát, meg hogy forgassa be az emberét, de azért mégis…Na nem bántom tovább, ígérem…
HA:
1. Stone hozza a vasárnapi formáját, dob legalább 15-öt/meccs, megszerzi a maga 2-3 lasztiját és
2. Vaisvila nem alibizik mint pénteken és szombaton, hanem azt csinálja amiért idehoztuk, vagyis gyártja a pontokat számolatlanul és
3. Paja hozza a Tőle megszokott klasszis teljesítményt (allűrmentesen), és
4. Benő teszi a dolgát a palánkok alatt, bedobja Vaisvila álomasszisztjait és megpróbál egy kicsit együtt élni a játékkal, és
5. Vilcinskas a maga 212 cm-rével, valamint 120 kg-jával kiszorít mindenkit a lepattanókért folytatott harcban ill. a támadólepattanókat a már látott biztonsági százalékkal teszi vissza plusz egy személyi hiba megoldással
akkor én már boldog leszek. És az én boldogságom sokat számít…hehe…J
Ja, és játszon Szasza jó sokat, de ne keveset, Máté, + még Cica is ha muszáj…J
Olaj Az Isten voltam