simico Creative Commons License 2002.09.16 0 0 546
Nna, eskuvo utan ujra itt.. :)

Catkiller: az alap programozas nagyon egyszeru. Berakod a dekodert a Szilibe (kicsit vigyazni kell, mert a Fuggerth-Sziliben szerintem eleg hulye helyen van a dekodernek hely kihagyva, es egy piciket mintha kicsi is lenne), mozdonyt fel a palyara (mas mozdony ne legyen rajta!), aztan csak a P+X gombokkal kell par dolgot beallitani.

P+* : a mozdony (dekoder) cime, ezen a szamon fogod elerni (ezt kell kivalasztani a nyilakkal az egeren)

P+F1: inditasi sebesseg/feszultseg (en ezt beken hagytam a Szilinel)

P+F2: mennyivel legyen a gyorsulas kesleltetve (minel nagyobb a szam, annal hosszabb ideig fog fokozatosan felgyorsulni a mozdony - Szilinel szinten beken hagytam)

P+F3: mint az elozo, csak a lassulast allitod be (Szinten beken hagytam)

(teljesen privat velemenyem szerint otthoni kis terepasztalnal nem erdemes a kesleltetest nagyon allitgatni, mert nagyobb ertekeknel mire felgyorsul/lelassul a mozdony, mar korbe is ert az asztalon)

P+F4: mozdony max sebessege. Ezzel azt szabalyozhatod, hogy az egeren a szabalyzo maximalis allasanal milyen gyorsan menjen a mozdony. Ezt erdemes minden mozdonynal kikiserletezni, mert igy mindegyik csak a sajat max sebessegevel fog menni (pl nyilvan a Taurusnal nagyobb erteket kell beallitani, mint a Szilinel).

P+STOP: nem erdemes piszkalni. Ha forditott iranyba megy a mozdony, mint amerre szeretned es nem akarod forditva felrakni a palyara (en pl a Taurusom egyik oldalat /ahol a szerviznaplo is van/ akarom magam fele latni, igy viszont forditva mozogna gyari beallitassal), akkor 6-rol allitsd at 7-re.

A menetfokozatot 10745-os dekodernel erdemes 128-ra allitani (P + valamelyik nyil, majd a felfele nyillal lepteni, hogy harom palcika legyen a kijelzon), majd par kort tenni a mozdonnyal mindenfele sebesseggel.

A "kezdo boldogsaghoz" szerintem eleg a cimet (ezt mondjuk muszaly is :) es a max sebesseget, illetve szukseg eseten a haladasi iranyt beallitani. A tobbit raer kesobb is buzeralni az ember.

Az meg elofordulhat, hogy ahol analog uzemben tokeletesen ment a Szili, ott most akadozhat (egy pillanatra kihagy a vilagitas vagy lassu menetnel meg is all a mozdony). Ekkor erdemes atnezni alaposan a mozdonyt (kerekpucolas, aramszedo lemezkek pucolasa/igazitasa, stb), mert nalam csak ekkor derult ki, hogy az egyik forgovaznal valahogy elengedte a forrasztas a vezetekeket es gyakorlatilag csak az egyik forgovaznal (raadasul a koszolodas miatt ott is csak egyetlen kerekparon) vett fel aramot. Es erdemes a valtokat mind polarizalni, mert tenyleg nagyon elvezetes egeszen lassu tempoban tolatgatni, haladni - de az akadozas, megtorpanas mar nem annyira az.

Ja, es a 10745-os dekodernek van meg 2 szerintem nagyon jo funkcioja: normal uzemben az F3 gomb a "tolatasi modot" kapcsolja be/ki (ekkor fele sebesseggel halad a mozdony, tehat meg lassab, meg finomabban szabalyozhato mozgasokat lehet vele vegezni - pl teljesen valosaghuen ra lehet tolatni egy szerelvenyre); az F4 pedig a gyorsitasi/lassitasi kesleltetest kapcsolja ki/be (ez a tolatasi modnal szerintem nagyon hasznos, mert szep lassan ratolathatsz az allo szerelvenyre es az osszekapcsolodas pillanataban egybol meg tudod allitani a mozdonyt, nem fogja a kesleltetes miatt hatrebb tolni a szerelvenyt).

Előzmény: -CatKiller- (542)