v__tibor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1566
Minden érdekeltnek!

A Thalia magassugárzóival (helyeivel) kapcsolatban konkrétum, amit bárki maga is megtapasztalhat. Egy bevillant szikra következtében most voltam kint a garázsban, és a kis első (felső) rácsokon bevilágítottam egy zseblámpával miközben kívülről-felülről a szélvédőn keresztül tekintetemet a megvilágított területre vetettem. S lőn világosság: a csatlakozó vezetékek (bal: zöld-narancs, jobb: sárga-narancs) kb. 2cm-rel a burkolás alatt ott csücsültek egy „vak” aljzatban valószínűleg a zörgés elkerülése érdekében. A csatlakozók továbbfűzősek voltak, szerintem a készüléktől érkeznek és az ajtó felé haladnak tovább, ami ugyebár azt is jelenti, hogy a beépítendő csipogót el kell látni valamiféle szűrővel (elég egy pár mikros soros kondi), ha eleve nem rendelkezik belső saját szűrővel a csipogó. Sajnos a kis rács a fröccsöntési technológia ilyen fejlett szintjén egyben van a burkolattal. A csipogók rögzítésére egy világos színű peremet láttam a rács alatt. Ha valamilyen módon el lehetne távolítani a rácsokat, gyerekjáték lenne az amúgy is valamilyen védőburkolattal ellátott csipogók beillesztése. Dühítő, hogy egybe öntötték a burkolást.

Más: a találka érdekelne, de aznap délután valószínűleg még a Sógorok területén leszünk hazafelé. A találka programja meddig tart majd? Esetleg odaérnénk még …