Bogyó-2 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 17
Nocsak, azt hittem az Internet arra is jó, hogy bárki tetszőleges névvel, őszintén elmondhatja a véleményét. No mindegy !
Mi a homlokzat felé nyíló 1. szobában voltunk, szerintem erre szebb a kilátás. Fellopóztam a második emeletre is, itt a folyosó szebb volt, a szobákat nem tudom. A kastélyt egyébként a Pammer Bt. üzemelteti, az aulában egy csomó oklevél van Pammer István ilyen-olyan teljesítményeiről. Nem biztos, hogy megsértődne, főleg, hogy én is meg voltam elégedve, annyira a bútorzat se zavart, nem is volt olyan rossz, csak ha már kastélyszálló, lehet, hogy néhányan többet várnak.

Itt láthatók ugye Panka képei… Hát igen. Ezeknél csak az ár lehet ellenszenves. Mindezek után is azt mondom, hogy az ár/szolgáltatás viszonyát nézve Vasszécsenynél nem igen van jobb.
Mi meg akartuk nézni a másik kastélyt is. A focipálya mögött egy kis patak (talán ez folytatódna az Új-Ebergényinél is? De itt volt benne víz is !) fölött átkelve lehetett bejutni az udvarba. A parkja közel sem olyan nagy és szép. Az épület is egészen más stílusú. Nem értek annyira hozzá, de az Új-Ebergényi kúriásabb, szerintem építészetileg kevésbé értékes. Az Ó-Ebergényi talán tekintélyesebb, fehérre festett épület. Ennek ellenére Az Új nekem szimpatikusabb volt a park és más körítések miatt. A recepcióhoz bejutottunk, de tovább nem, mert zártkörű rendezvény volt. Sokan éppen pakoltak és mentek el, tehát üzemelt, itt akartunk egyik este vacsorázni. Szerintem érdemes megnézni, abban viszont nehéz nyilatkozni, hogy szebb-e mint a másik. Más. De nem ér föl egy Parádsasvárral, Fertőddel, vagy a már szépülő Füzérradványi kastéllyal.

Más. Nem tudom Cápeti mikor akar menni, mi májusban voltunk, és nagyon jó kis program ilyenkor elugrani a nem messze fekvő Jeli Arborétumba, ahol ilyenkor virágzanak a rhododendronok (így kell írni?).

Előzmény: Südve (14)