Örülök, hogy megindult a topic, de mit kell ezen ennyit idegelni?
Itt a (szerintem) jó módszer, a "legrosszindulatúbb" direkt-nemfizetőknek, de ezt már írtam 1-2x.
Megállsz, nem fizetsz, elmész a kocsitól, elintézed a dolgod, 4 óra múlva visszajössz, rajta a mikuláscsomag. Eldobod a francba, majd hazamész. Megvárod a néhány hónapot, mire kiér a lakásra a felszólítás. Visszaírsz, hogy te ugyan nem emlékszel, hogy egyáltalán jártál-e ott, de ha igen, akkor igenis biztos, hogy vettél parkolócetlit, mert te törvénytisztelő állampolgár vagy, de a cetli már nincs meg, (francért is lenne meg? Még csak az sincs ráírva, hogy ajánlott megtartani), szóval bizonyítsák be, hogy nem fizettél, és akkor elhiszed (és hiszi a bíróság is, ha minden jól megy). Ha kérdik, hogy miért nem reklamáltál rögtön a kocsidat díszítő mikuláscsomag miatt: rajta sem volt, biztos valami viccesgyerek leszedte.
------------Idáig nem tudom elképzelni, hogy jelen jogállamunkban elkaszálhatnának érte-----
------------Innen már fene tudja, habár nem vagyok gyakorlott ügyvéd------------------------
Ha annyian esküsznek Hans Regenkurtra, akkor biztos jó módszer, de én hallottam valami olyasmit, hogy a határon van ki- és beléptető rendszer. Tehát ha az nem jegyezte fel HR maoi tartózkodását, akkor te egész biztos hazudsz.
Sokkal jobb duma (szerintem), a sokan járunk a kocsival: anyu, apu, nagyobbik testvér, néha nagymama, alkalmanként a szomszédasszony, stb., és te sajnálod a legjobban, de nem tudod megmondani ki parkolta oda a kocsit, találják ki ők, de bizonyítsák is, mert különben nem hiszed el (és a bíróság se).
Különben is, ha történetesen 1963-ban szerzted a jogsit, akkor nem biztos, hogy fel kell ismerned a "Díjfizető övezet" táblát, és nézheted akár falfirkának is - de ez a leggyengébb.
Kerékbilincs:
A kerékbilincset bárki leszedhette, akár viccből is. Kérdés, hogy miért mentél szó nélkül haza, ha van a szélvédőre ragasztott papír.
Nem tudom, hogy fogalmaz a törvény a kerékbilincs önkényes leszedéséről, de mi van, ha miután leszedted, feladod a park. társ. címére tértivevényesen a postán? Akkor nem loptad el. Leszedted a kerékleengedős módszerrel, így sértetlenül visszaküldted a társaságnak, a leszerelőszolgáltatásból pedig nem kértél.
Leszedheted akár láncfűrésszel is szerintem, hiszen nem kell neked értened a kerékbilincs szakszerű leszereléséhez, az nem feltétele a jogosítvány megszerzésének.
Van még ilyen indokom, ha esetleg érdekel valakit, szóljon, de most lelövöm magam, mer q álmos vagyok.