Ramses II Creative Commons License 2002.09.12 0 0 285
Örülök hogy jól sikerült a koncert. Én a Pestieken kívül a Nuit Electronique-n voltam '98-ban az Eiffel-toronynál, és azt hiszem életem legnagyobb élményei közé tartozik ez az este. Tényleg a látvány és a tűzijáték ami egy ilyen koncerten teljesen feldobja az embert azzal együtt hogy a kedvenc zenéjével társul a látvány. Azt hiszem hogy ilyet igen kevesen tudnak megtervezni, megszervezni és lebonyolítani. Jarre közéjük tartozik-aki felejthetetlen élményeket tud okozni koncertjeivel. Azt becsülöm benne amire tényleg nagyon kevesen adnak hogy ő maga tervezi, szervezi, találja ki, koreografálja, tökéletesíti az első lépéstől kezdve az utolsóig koncertjeit mindaddig hogy a legtökéletesebbet hozza ki belőle. Talán ez megalomániájának köszönhető-amiből mostanában talán kezd visszavenni. Én is sajnálom hogy nem sikerült kimenni de sajnos későn kapcsoltam amikor már csak drága jegyek voltak. Szerintem a Magnetic fields 1 átdolgozása nagyon jól sikerült nekem nagyon tetszik. Rendkívül dinamikus, változatos új effektekkel tarkítva. A Rendez-vous 4 új változata is klassz. A Best of-fal egyetértek csak nekem hiányzott a Revolutions. Az Oxygene 4 introja is tetszik és a Chronologie 6 átdolgozása is szuper. Az is tetszett hogy néhány számot remix változatban adott elő. Ilyenkor teljesen beindul az ember ha több 1000 Watton dübörög Jarre zenéje-gondolom ezt véleményed szerint is felülmúlta a sarat. Amúgy rengeteg külföldi újság káoszról és a sárról-tehát sajnos a botrány oldaláról közelítik meg a koncertet ami elég sajnálatos. Az Aero-ból hallott koncertbeli részletek nem igazán tetszettek. Túl diszkós és túl Safri Duós-remélem csak a koncert erejéig. Érdekelne a véleményed/véleményetek ezzel kapcsolatban. Ami még nem igazán tetszett hogy ő kommentálta ill. mondta a számok közti összekötő rizsát. De várom az új albumot. Apropó mikor jelenik? Egyébként az itthoni tűzijátékról annyit: nekem nagyon tetszett nagyon jól komponált tűzijáték volt zeneileg és tűzijátékilag ill. lézereffektekkel tarkítva. Amolyan Jarre-os volt a villaszerűen szétnyíló lézersugárral. A zene is nagyon tetszett-ha valaki tudja hogy mi volt a zene a tűzijáték alatt érdekelne.
Aero-s képek még itt:www.elsew.com/aero vagy gallery.nathue.dk/08-09-02%20%20Aero-koncerten vagy www.has.dk/users/side010/jarre/page_01.htm vagy www.kryger.dk/karsten/jarre
A koncert anyaga pedig mint említettem: www.jmjarre.free.fr-a srác villámgyors volt mert már másnap fenn volt a neten az anyag.
Azt írták nem annyira a hangzásra törekednek-értsd ezen hogy csak ketten voltak a színpadon+Safri Duo-hanem inkább a látványra. Kérdésem: mennyivel volt látványosabb mint bármely másik koncertje vagy arra gondoltak hogy az Athéninél lesz látványosabb? Mert az nem volt annyira az. Mi volt a gáz? 15 perccel rövidebb volt a tervezettnél vagy félreolvastam valamit? Mi volt 19.00-21.00 ig? Érdekelne a hosszabb beszámolód is