Xolo Creative Commons License 2002.09.11 0 0 134
Hali!

Végigolvastam a topicot, háát, találtam érdekes sztorikat :))))

Egy másik topicban már kifejtettem az esetemet, a lényeg, engem nem a Centrum, hanem a Közterület felügyelet büntetett meg járdán parkolásért ott, ahol azelőtt és azóta is mindig többen parkolnak, még anno májusban filmet forgattak a suli előtt, ezért reggel fél nyolckor a drága közteres hagyott egy cetlit, amit kettétéptem. Most jött az ajánlott levél, 5 ropi, ami lehet, nem túl sok, de jelenleg millió kiadásom van. és szeretném megúszni...

ami közül választhatok (mások is adtak ötleteket):

- Hans Regenkurt vezette a kocsimat akkoriban, ha jól emléxem. ( gondolom a kölcsönadási szerződést nem kell megtartanom)...

- a Deák téren egy csöves kölcsönkérte egy napra a kocsimat, megmutatta a jogsiját, én kölcsönadtam neki. Nem tudom már, hogy hogy hívták.

- én akkor nem jártam ott, épp a jáki templomnál kirándultam (ha levideózták/fotózták, kérdés, nem manipulált-e az egész felvétel (gondolom ma már nem dolgoznak mással, csak digitálissal, legyen az videokamera/fényképezőgép))

- egy külföldi magyar ismerősöm vezette akkor a kocsit, mert hazajött látogatóba, azóta már visszament, az itthoni címét szívesen megadom.

- múltkor a közteres kutyája a házunk elé sz*rt, ezért felrúgtam a kutyát, és megfenyegetett a közteres, hogy ha meglátja a kocsimat, meg fog büntetni...

tény, hogy a kocsinak két első kereke a járdán állt. tény, hogy nem tiltotta semmi a járdán parkolást. tény, hogy volt 1,5 m hely a gyalogosoknak. (nem igazán értem az idevágó kresz szabályt, miszerint akkor parkolhatok, ha marad 1,5 m, ha tábla nem tiltja, ha tábla engedélyezi... a kettő együtt szerintem kész röhely...) tény, hogy mindig mindnki ott áll azóta is, de tény az is, hogy ez engem nem mentesít. Mégsem akarok fizetni. Szerintetek melyik a legjobb variáció?