-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.10 0 0 2231
ok.

Egyébként újra előszedtem az Éjszakai Műszak-ot, s már a felével végeztem is. Anno nem írtam róla véleményt, most pótolom:

Jerusalem's Lot

Alapjában véve jó ötlet ez a levelezős-beszélgetős stílus, a történet nyilvánvaló tisztelgés Lovecraft előtt, szal ez egy plusz pont szvsz :] De egyébként semmi különös, ez a novella nem tudta folyamatosan ébren tartani a figyelmem.

Éjszakai Műszak

Klassz story, kellően jól kidolgozott karakterek, tipikus kingi hangulat, mi kellhet még?
(egyébként az ebből készült filmet volt "szerencsém" látni, és szvsz a valaha készült sk filmek egyik legszarabbja)

Éjszakai Hullámverés

Először túl rövidnek találtam, magához a történezhet képest, (ami, bár az alaptéma nem túl eredeti, itt mégis jól sül el) de aztán rájöttem, hogy felesleges lett volna tovább nyújtani, ahogy szép lassan elhaláloznak a szereplők. Szóval - a témától eltekintve - kellemes darab.

Az átjáró

Váó!
Ismételnem kell magam, az alapötlet lerágott csont (xy-expedíció, a főhős vmit összeszed az űrben, és juj), de természetesen Kingnek sikerül baromi egyedivé tenni, magával az "átjáró" fogalmával.
Szóval teljesen jó, élvezetes, a vége meg, bár kicsit kiszámítható (egy sk ismerő embernek) mégis állati :]

A mángorló

Ez is letagadhatatlanul sk-s, ilyet is csak ő találhat ki. Nagyszerűen "keretbe" foglalja a két főhős nyomozása a storyt, ami, bár egy kissé röhejes (szvsz), azért rendben van. Az utolsó két sor, bár nem nagy szám, nekem nagyon tetszett, megbocsátja a novella esetleges hibáit :]

A mumus

Állati klassz történet, ilyennel sem találkoztam még, és a keret, ahogy a pszichiáternél elmeséli a főhős, mi történt gyerekeivel, tökéletes. Pláne, az ideges, a doki felé intézett közbeszólásai...!
A vége meg, amikor először olvastam, eléggé ledöbbentett, és bár nem vmi mókás, széles vigyor ült ki arcomra...

A szürke anyag

Ez is rendkívül bejött, s akár az előző novelláról írt pársorosomnak első 7 szavát be is copyzhatnám.
Többmindent nem tudok hozzáfűzni, talán annyit, hogy erre a novelláskötetre a - számomra - érdekes befejezések jellemzőek, s ez sem kivétel alóluk.

Csatatér

Na, az első komolyabb negatívum: bár még nem olvastam ehhez hasonlót, egyszerűen nem tudott lekötni. Kissé nevetségesnek tartom az ötletet, s maga novella meg untatott. Ez van.

Kamionok

Amikor olvastam a Csontkollekció Köd c. novelláját, az járt a fejemben, hogy mire emlékeztet?!
Nem ugrott be, de ennek olvasásakor megkaptam a választ.
Az alapszituáció, miszerint pár ember bennreked egy helyen, ki nem mehetnek (ill. mehetnek csak nem egészséges), is tökjó, amikre lehetőséget ad, azt SK ki is használja.
A novella második felét épp egy buszon olvastam, s amikor az utolsó sorról az utcán kígyózó autók felé fordult a figyelmem, hát, kicsit máshogy néztem rájuk....

Előzmény: Dohi (2228)