telefongyula Creative Commons License 2002.09.09 0 0 45
req999:
Igen, van szabad akarata az angyaloknak is.

Zuhanyzó: inkább ahhoz hasonlítanám, hogy fuldokolsz, és bedobnak egy mentőövet. Nem ismered azokat, akik a hajón vannak, nem látsz fel a fedélzetre. Szabad akaratod van eldönteni, hogy megpróbálsz önerőből kiúszni a Csendes-óceán közepéről, vagy rábízod magad az ismeretlenekre. Nem csak egyféleképp nyerhetsz; ki is úszhatsz, csak úgy hosszú... :-D

Miért kellene hinnem, hogy Jézus mindaz, aminek a Biblia beállítja?
Nem _kell_ elhinned, de jót tesz. Tudod, én hívő vagyok, és naponta tapasztalom, hogy Ő az, aki. De minden úgy kezdődött, hogy először elhittem...

Tzsolt:
Ádám és Éva kiváncsisága: Ha kiváncsi vagyok, hogy milyen a haverom vadi új kocsiját vezetni, akkor kölcsönkérem és nem ellopom. Ha ők kiváncsiak voltak, hogy milyen hatalmat jelent az a bizonyos tiltott gyümölcs, lehetett volna megkérdezni Istent, a Biblia szerint rendszeresen együtt sétáltak...

Azt írod, hogy Ádám miatt szerencse, hogy nem kellett mindenkinek bűnhödnie. Ilyen alapon minden pedofil és bűnőző pap után is kellene bűnhődni? Hiszen ők Istent képviselik, mégis...
Ezt most nem biztos, hogy értem. Idézz légyszives pontosan. Ádám bűne azért terjedt ki a földkerekségre, mert Isten az embert a teremtett világ urává tette. Mivel ez a fejedelem, az ember, beadta a derekát az ördögnek, természetes, hogy "kormányváltás" történt. A pedofil és bűnöző papokra az előző hozzászólásomban leírt Róma 2:22-24 vonatkozik.

Másfelől mi felől kéne számot adni? Hogy nem fogadom el Istent, mert nincs semmiféle meggyőző érv számomra, hogy felé forduljak?
Most ez kicsit kemény lesz, de nem én mondom, hanem Isten Igéje:
"Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniilik az õ örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétõl fogva az õ alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy õk menthetetlenek.
Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsõítették õt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az õ okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az õ balgatag szívök megsötétedett"
(Római levél 1:20-21)

Hidd el, az a te döntésed, hogy mit tartasz meggyőző érvnek...