Szia Latya!
Mivel ezt a szolgáltatást tavasz óta jómagam (is) teszteltem, vállalnám a válaszadást:)
Az SMS kommunikáció ugyanazt az FSK jelet használja (természetesen kétirányban, de félduplexen) amit a CLIP továbbítására használnak a főközpontok (is).
Amikor az SMS-szolgáltató számát felhívod, egy FSK füttyöt hallasz, erre kell az ellenoldali készüléknek reagálni. ÖNMAGÁBAN tehát az a megállapítás, hogy a CLOR tiltva (!) kell legyen, nem jelenti, hogy összefüggés lenne az adott végberendezés ilyetén tudása (CLIP) és az SMS fogadási képesség között.
Mindazonáltal szívem szerint mindenkit buzdítok arra, hogy FSK IC-kből a modeme elé-mögé-bele ügyeskedjen ilyen berendezést, vagy egy egyszerű klaviatúra, egy PIC mikorvezérlő (például) és az FSK chip-(ek) segítségével hozzon létre saját SMS-fogadó/küldő készüléket!
Mivel nem áll rendelkezésemre infó a handshake-ről (lévén én a rendszertechnikát, a megbízhatóságot és a távközlőhálózati integráltságot teszteltem - de ha rendelkezésemre állna, érthető okokból akkor sem adnám ki), kell némi ügyeskedés. Viszont az SMS szervíz szám ingyenesen hívható, tehát érdemes próbálkozni (ha nem mondanám, akkor is megpróbálják majd páran :)) ).
Mivel a Matáv által (akciósan!) kínált berendezések árai (egyelőre) magasak és a választék még kívánni valót hagy maga után (nem látni még analógra előtét berendezést például), így ez lehet egy ügyes alternatíva.
Csak arra vigyázzon mindenki, hogy ne okozzon problémát a matáv hálózatban, ui. ezt a Hkt. alapján (is) meglehetősen komolyan szankcionálják!
Üdvözlettel
Maus Róbert Péter
mikimaus