Asszem hiányoztam, amikor a LAN topológiát tanultuk:-)) Tehát itt van nálam a drót egyik vége. A másik vége a switchen van, és oda megy a többi lakótárs drótja is, igaz? És milyen sűrűn is vannak a switchek? Házanként vagy n db userenként vagy hogyan? Nálunk a GaTeS a padlástérben vinné a fődrótot lézertől lézerig, és közben lenne valahol egy switch? Aztán meg levinné a föld alatti csőbe, és akkor meg valami földszinti helyiségben lenne?
Nekem azt mondta a Jutka (amin akkor csodálkoztam, aztán úgy döntöttem, hogy félreértés lehetett), hogy az egész házban csak ő meg én akarunk netet. Nem tudom, hány lépcsőház van, de öt minimum. A mienkben kilenc lakás. Létezik, hogy 45-ből mindössze 2 háztartásba kell a szélessávú net?
Tulajdonképpen milyen egységenként probléma ez a dolog:
- kiesik egy teljes épület a sorból, mert egyetlen ottani megrendelőt sem tud felmutatni a GaTeS (ez nagyon valószínűtlennek tűnik)
- lépcsőház marad bekábelezetlen, mert nem kéri onnan senki a netet (ezt tényleg nem kéne most erőltetni, később is ugyanannyi meló bekábelezni),
- nem viheti le a legalsó emeletre, mert ott most senkinek se kell bekötni (ez szimpla akadékoskodás),
- vagy csak annyi drót mehet be a lépcsőházba, ahány megrendelő van ott (és ez a nonszensz)?