CERTINA: A mai TISSOT T-Touch órák technikailag elég érdekesek. Mint kvarcórák nem a topic igazán kedvelt darabjai, de megbízható használati tárgyak. Mindenesetre a mai TISSOT (2000 utántól) innovatívabb, mint a nagyon elszürkült Certina (valójában mindkettő ETA tokozó szimpla tömeggyártó), nem is tartom most egyiket sem túl érdekesnek - bár a Peseux7000-re épülő (a'la NOMOS.., etc..) COSC minősített TISSOT PORTO meglehetősen jó és népszerű óra, de műszakilag ő sem túl izgalmas.
- Régebben azonban sokkal jónevűbb cégek voltak, az Általad adott árakat nem egészen értem, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy amúgy az azonos kategóriájú Certina és Tissot órák nagyjából azonos értéket képviselnek. A műszak színvonal is hasonló, a Tissot azonban sokkal nagyobb múltú cég, a Certina csak kb: 1940 körültől létező márkanév, a Kurt Fréres indította el, elődje volt például a GRANA. A TISSOT gyökerei a XIX. századba nyúlnak vissza, a cég gyakorlatilag igen nagy összefonódásban dolgozó társcége volt az 1920-as évek végétől a LEMANIA-nak, ami igen jó szerkezetek kialakítását eredményezte. Hirtelen ennyi jutott az eszembe...
(Ja és én nem mindig vagyok mérvadó, csinálhat nekem a Tissot-Certina-Rado-Breitling bármilyen high-tech kvarcórát, az engem teljesen hidegen fog hagyni. Amelyik óra fiatalabb nálam az lenézem... ;))) )
ORAGYUJTEMENY