Hello TZsolt!
Valszeg a vallás szó alatt egészen mást értünk, innen az ezügyben jelentkező nézetkülönbség kettőnk között. Sebaj.
Azért a
"tudomány előtt fejet kell hajtania, mert fejlődőképes és előre viszi az emberiséget" mondaton jót mosolyogtam.
(acsd felpattan egy jókora hordóra, és nagy hévvel folytatja) Mert az emberiséget az emberek viszik előre, nem a tudomány. No, most nézzük az irányt... Nézz körül ezen a csöppnyi sárgolyón, neked tetszik az irány? Vajon szebb lett az "emberiség" élete? Mert van TV? Vagy mert egy muki tett néhány kört a Holdon? És hogyan pusztul körülöttünk a világ? Hány faj hal ki naponta, évente? Hogyan szürkül el a világ kulturális sokfélesége, és válik engedelmesen formálható masszává? Ááááá....
(acsd legyint, lekászálódik a hordóról, és a Plázába indul... - na jó ez utóbbi csúnya vicc volt)
Még1: a világ olyan amilyen, sokmindent fellelhetsz benne. Amire kíváncsi vagy, azt fogod észrevenni.
Búcsúzóul hadd meséljek el egy történetet a csodákról. Van egy jó ismerősöm a hindu tradíció gyakorlója. Volt egy lakótársa, akivel sokat beszélgettek: ember itt a huszadik században, hogy hihetsz ilyen dajkamesékben... De amúgy jó barátok is voltak, s ez a lakótárs elhatározta, hogy tényleg segít a barátján, elmegy Indiába, és leleplezi a csalásokat, így tán sikerül kijózanítania. Leszáll a repülőgép, emberünk kicsit tanácstalanul tiblábol, most hogyan is fogjon hozzá. Odalép hozzá egy nagyszakállú koldus, és azt mondja neki, ha ad néhány rúpiát, megmondja az anyjának meg a barátnőjének a nevét. Adott. Megmondta.
Nem nagy ügy, vagy "csoda", egyszerűen van még mit tanulnunk a világ dolgairól, s van amit mások talán jobban tudnak. A sztorival természetesen nem akartam igazolni semmit, egyszerűen csak eszebejutott, és szórakoztatni akartam vele Téged (is).