acsd Creative Commons License 2002.09.04 0 0 319
Kedves Elnyomott,
"56"
ja.
Amúgy engem nem zavar akármely kinyilatkoztatás sokféle magyarázata. Sokfélék vagyunk, Istenre is sokféleképpen nézünk - ez nekem tetszik. Ráadásul Isten elég változatos is....
Egyébként azokat zavarta, akik elégették a másként gondolókat, vagy kivégezték (56).

"A tudomány független attól, hogyan adja elő valaki, s hogyan képes vagy nem képes befogadni egy másik valaki..."
Látod, ezügyben inkább a tőled korábban idézett gondolattal értettem egyet. Nekem más a tudós és más a technikus (ahogy 315-ben írtam). Az egyik átlátja a tudományának határait, érti azt, minél többet tud, annál inkább tudja mit nem tud. A másik elfogadja (miként a hitelveket) és ügyesen alkalmazza.

Kedves Cid,
"Egyetértünk ... vajon miért nem teszik?
Szerinted?"
Nem az Igazsághoz ragaszkodnak, hanem a saját igazságukhoz.

"Demagogia."
Höhö.
Múltkor meg Elnyomott dörgött rám mikor abszurd módon igyekeztem megfogalmazni ugyanezt a kő gondolkodásaként. Én már csak ilyen buta vagyok, nekem az élő meg a nemélő nem ugyanaz, és furi, hogy az élettelen egyszerre/lassacskán élni kezd. Mármár logikátlannak is mondanám.
Dióhéjban mire is gondolok:
a rendezett állapot csak egy a sokféle rendezetlen közül => a rendezetlen a valószínű.
Az élő, valahogy mégis "rendezettként" viselkedik, ügyesen halmozva az energiákat (no ez pongyola volt, de tán érted mire gondolok), építve önmagát. Ja és a halál után meg a test szép lassan szétesik, engedelmeskedve a rendezetlenség elvének. Ilyen értelemben látok egy "rendező elvet", ami másként viselkedik, mint az anyagnál szokásos.

Üdv!
acsd