Kedves Cid,
bizony, erről igyekeztem beszélni: szemlélet, szemlélet, szemlélet.
Ne feledd, Nemere éppen úgy került elő, hogy fölvetettem néhány figyelmen kívül hagyott
tényt, Req meg mondta: Nemere teóriája ezzel kapcsolatban. Tehát itt nem a "ponyvaíró" elmélete a kérdés, hanem a tény, ami kilóg az modellből.
"Egyébként azért annak amit tanitanak, minimum 99%-át nyugodtan vehetjük ténynek."
Igen, éppúgy, mint Planck tanárának szavait. De ugye akkor itt a TÉNY az a modellünket jelenti az eddig megvizsgált paraméterek között, a képünket a valóságról, s nem a VALÓSÁGot.
Fizika. Amúgy éppen ez az a tudományág, ami mára oda jutott, hogy erősen feszegeti a materialista paradigma kereteit.
"Továbbra sem értem, hogy ez szerinted miért a tudományt minösiti"
Valóban, a történetem nem Schrödingerre vet rossz fényt, hanem a BME adott tanárára. De ugye abban egyetértünk, hogy ez így nem tudomány???? - nekem legalábbis nem.
"Magyarok származása, árja hóditás, ... akkor meg kell változtatni az elméletet."
Egyetértünk ... vajon miért nem teszik?
"világ keletkezése ügyében"
Bizony. Nem vagyok pedagógus, de nyilván arról van szó (nem csak ide illően), hogy gyerkőcnek nehéz elmagyarázni, hogy amit a tanár bácsi mond az csak teória s aztán elsikkad a dolog. A gyerkőc meg felnő, és megmarad technikusnak. De a technikus nem látja át a mélyét a tudománynak, pusztán elfogadja mint tényt, s erre azt mondom, ez hit.
"de ha csak a tizede valódi ... Már megint nem értem"
Lapozz bele a könyvbe, és megérted mire gondolok.
56
Én buta, azt hittem, a történelem tudomány, de igazad van. Ezt csak a tudósok-által-művelt-tudomány előítéletességének egyik szélsőséges példájaként említettem.
Mutass valakit, aki az élettelenből élőt "csinált" volna.
Ez a szószékröl biztosan jól hangzik és hatásos, csak éppen az égvilágon semmi értelme nincsen.
Ezt azért még körbejárhatnánk. Nekem értelmes mondat. (amúgy meg nem kívánkozom szószékre, csak itten beszélgettünk, és ezt gondolom... már korábban előjött ez a lélek definiálása kérdés, amit ide tartozónak vélnék.)
Barátsággal:
acsd