Törölt nick Creative Commons License 2002.09.03 0 0 1575
HAli, elolvastam Sachertorta által javasolt linket, ahol min. hat hetet ajánlanak a műtét előtt + minden 10 év kontaktlencse hordás után még egyet.
===========================
"How Long Before Laser Vision Correction Should You Stop Wearing Contact Lenses?

While many doctors differ in their procedure as when to discontinue contact lenses before Laser refractive surgery, a recommended conservative schedule is as follows:
Soft lenses: At least 10 days
Soft Astigmatism lenses: At least 2 weeks
Rigid Gas Permeable or Hard lenses: 6 weeks for every 10 years of contact lens wear. "
======================================
Szóval a fele sem vicc...Azt hiszem, én ezt a legszigorúbbat fogom betartani, ha a műtét előtt leszek.
A vizsgálatnál való bejelentkezésnél megkérdeztem, hogy hogy lehet az, hogy ilyen különbségek vannak a különböző helyek közt. Azt a válsazt kaptam, hogy az ő műszereik modernebbek, ill., ne izguljak, ha bármi nyomát látják a lencsémnek a szaruhártyán, akkor vissza fognak rendelni. Hogy gondoljatok könnyelműnek: egyelőre csak annyit szeretnék tudni, hogy a mindeféle paramétereim alapján lehet-e műteni a szemem. Ha nem, akkor az egész mindegy, és maradok kontaktlencse függő, bár több ésszel, mint eddig....
Ha igen, akkor úgy tervezem, sort kerítek még egy vizsgálatra (lehetőleg közvetlen a műtét előtt), és akkor bizony szigorú leszek magammal: szódásüveg ide vagy oda, segítenem kell, hogy a lehető legpontosabb adatok alapján kerüljön sor a műtétre.
Köszönöm és várom a további tapasztalatokat, tanácsokat, hisz csak ebből tanul az ember...én is kosabb vagyok, mint két nappal ezelőtt (mondjuk, nem volt nehéz :-))) )
Drobek

Előzmény: Lord Iffy (1572)