APT: Szerintem azért kell egy olyan órának legalább 10 bar amit általában vízben használnak, hogy a vízállósága tartósan is biztosan fennmaradjon. A 3 baros óráknak véleményem szerint sokkal gyengébb a tömítettsége és az bizony erősen kétes, hogy évek múltán is ellenáll a víznek vagy akárcsak a párának. Egy öt-tíz éves 10 baros óra tutti, hogy vízálló, egy 3 baros (szerintem!) nagy valószínüséggel minimum bepárásodna, aztán jöhet a rozsda...
MESSER: Nem járok kondiba és semmivel sem vagyok izmosabb vagy szálkásabb vagy sokkal sörpocisabb, mint Brad Pitt, viszont csúnyább sem csak sokkal szerényebb :) A NOMOS egyébként szerintem ugyancsak replika, hiszen egy informatikus új vállalkozásának (ami visszatekint "tradicionális" 10 évre) nem sok köze van az eredeti NOMOS-hoz, különösen úgy, hogy négy féle egymáshoz nagyon hasonló fantáziátlan tokba pakolnak Svájcból importált kiváló szerkezeteket. Glashüttéhez meg még ennyi köze sincs ennek az órának, hacsak annyi nem, hogy ott szétszedik meg összerakják aztán bele a SAJÁT tokba! Mintha kivinnék két csupor mézet a Bosporus partjára, összeönteném őket aztán a szép homogén anyagot, ami közönséges akácméz, törtökmézként árulnám :-) Az óra kiválóságát és letisztult formáját én is elismerem de a Glashütte felirat minimum szentségtörés a számlapon. Még jó, hogy ezer márkás áron kínálják, így legalább évente el tudnak sózni vagy hatezer darabot. Apropo, szörnyülködve láttam három hete, hogy mekkora árvíz hömpölygött végig Glashüttén, az ilyenkor meglóduló totálkáros autóimporthoz hasonlóan néhány párás üvegü Lange-t nem hoznak be véletlenül valakinek az ismerősei? :)
A FORTIS tokok jó része valóban hasonlatos a májkrémes dobozhoz viszont a cosmonauts-széria egyáltalán nem formátlan, sőt hasonlóan formás, mint az Omega (bár kevésbé mint Kúrnyikova) ívelt lünetta, kerekített vonalak, formás tokfülek stb, nézzétek meg kézbe véve!
BLC: Olyan nagyon azért nem olvasgattál vissza, nincs 3 hete, hogy nagyon megdícsértem az Auguste Reymondot és nem is ez volt az egyetlen alkalom! Szegeden keresd az Arizona KFT-t és Dézsi Balázst!