APT Creative Commons License 2002.09.01 0 0 7022
GLASHUETTE: Igaz, az UN Acqua jól sikerült óra, és "csak" 13mm vastag (az UN honlapján, a HEEL szerint 12.7mm, de ikább hiszek az UN honlapjának). Ez nem "vimmmmesdoboz", de azért extralaposnak csúfolni sem lehet, elég méretes jószág, és ne feledd, hogy egy lapos, ETA 2892-A2-re épülő werk van benne, és nem kronográf, mint a sportórák általában. És nem sok pédát tudsz még mondani ilyenre... Miközben azt se feledjük el, hogy egy kaucsukszíjas, acéltokos, modifikált (bár igencsak modifikált, az az öröknaptár igen szép darab) ETA werkes óráért kérnek uncum-funcum 18600 Eurót. Nem egészen ép egy dolog, akkor se fizetném ki, ha itthon pénzzel fűteném a kazánt!
- (És azért még egy gonoszkodó kérdésem lenne: mi a fenének rögeszméje sokaknak ez a millió bar-os vízállóság, amikor még gyakorló könnyűbúvárként messzi tengereken se fog soha senki 20-30m alá menni, a magyar megszállott mélymerülő rekorderek (vannak vagy öten, és egyikük a közelmúltban halt meg a mélyben) tartanak 100m körül, valójában maximum egy jót vizisízni fog az illető az órában, amit egy 5 bar-os jó minőségű óra is simán kibír. Én akárhogy pancsoltam, nem tudtam az amúgy jó minőségű 3 bar-os óráimat sem beázásra bírni, a kis Poljot Simple Roundot múlt hétvégére szíj nélkül bedobtam a kerti úszómedencémbe 3 napra (és előtte már ötször bontottam a pattintós tokot), nem lett semmi baja. Mi a fenének 30-100-500 bar? Csak vaskosabb lesz tőle az óra! )

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (7021)