APT
2002.08.30
|
|
0 0
7011
|
J B: De, igazad van teljesen. Egyetlen megjegyzésem lenne, mégpedig az, hogy érdemes lenne egyszer megnézned egy 10bar-ig jó zafírüveget, egy mai sportórán , az itt szokásos 28-34 mm átmérővel. Van vagy 3mm vastag. Ugyanez hátulról is már összesen 6-7 mm, plusz kb: 0.5-1mm biztonsági távolság a werktől hátul, és elől a mutatók tengelyétől (mert ilyen nyomás alatt már a tömítéseiben és ömnagában is "beljebb nyomulhat" egy tizedmillimétert az üveg, és gondold végig, milyen vastag lesz ez az óra. Minimum 15-17mm. Olyan szép nagy májkrémes doboz, GLASHÜETTE kedvence. Mint sok FORTIS.
- Amúgy húzhatjátok MESSERT, de az 50-es évekig 30-33mm volt a férfiórák jellemző mérete, és nem tartották buzeránsnak azt, aki nem hordott egy sólettes dobozt a csuklóján. Kétkezi munkánál engem zavar a nagy óra, nekem sokkal kényelmesebb egy kisebb, laposabb darab, amúgy a NOMOS ebből a szempontból igazi ergonómiai telitalálat, ezért is ilyen sikeres (mert amúgy műszakilag és minőségileg egyáltalán nem lóg ki a kategóriájából ,és alig reklámozzák). Volt nekem egy szép Longines Lindbergh kronóm, és azért is cseréltem el, mert egyszerűen zavart. Mindenbe beleakadt, lehúzta a kezemet, belegabalyodott az ingujjaimba. Pedig a 177 centiméteremmel és 92 kilómmal nem vagyok nagyon alacsony, vékonydongájúnak meg költői nagyságú túlzással sem merném magam nevezni (sokáig éljen a körömpörkölt!! :))) )
ORAGYUJTEMENY |
Előzmény: j b (7001)
|
|