acsd: Nem örülök, hogy offline leszel, de ha valami bhakta-dolog ez, akkor érezd jól magad, érezzétek jól magatokat... Szóval igyekezz vissza, mert én is nagyon szeretek veled beszélgetni! :]
Egyébként azt hiszem, értem a kétfázisos teremtés-elméletet, ami teljesen passzol az evolúció tudományához is. Isten megteremtette az alapokat, a kozmikus jellegzetességeket (atomok, tömegvonzás stb.), aztán hátradőlt, és kijelentette, hogy ez itt most a második fázis, és nézte, hogyan működik a rendszere. Remélem, jól értelmezem a dolgot.
Viszonzatlan szerelem esetében szenvedek, mint állat. Meg reménykedem. Igyekszem jobb, "eladhatóbb" lenni. Nem rossz bevétel ez, még így is remek kis üzlet... A szeretet nem szükségszerűen függ attól, hogy akinek adja az ember, elfogadja-e, hiszen maga az "adás" is örömet okoz, ha olyasvalakinek adjuk, aki szerintünk azt megérdemli. Ezt nevezhetjük önzetlenségnek is, csak szerintem ez így nem igaz, mert az önzetlenség számomra szinte "kémiai" fogalom, vagyis nagyon tiszta, míg az én "önzetlenségem" fizikai, melyben ott van az érdek okozta szennyeződés is... Számomra viszont csak így jelent bármit is, így igazi.
Azért vettem egy kalap alá a vegetariánizmust és a cölibátust, mert mindkettő -- a megfelelő vallás esetében -- vallási dogma, és nem az egyén döntése. Ha nem kötelező, és valaki önállóan gondolja úgy, hogy neki valamely önmegtagadás a jó, akkor természetesen semmi kifogásom ellene. Persze én könnyen beszélek, hiszen nem hiszem a reinkarnációt, tehát nyugodt szívvel eszem azt, ami épp elém kerül és már nem mozog. (Merthogy nem is olyan rég úgy jártam, hogy megmozdult egy csirkeszárny... kukacok voltak benne... nem is ettem meg... oda se megyek többet kajálni...)
Hogy isten miért teremtett "utálatosságokat"? Talán nem is teremtett ilyet... talán csak bizonyos egyházak próbálják összekeverni a világot, hogy jobban megfeleljen az érdekeiknek.