Üdv mindenkinek.
Bocsánat, hogy most csak ilyen távirati stílusban...
Cid:
"világ isten nélkül is létezhet"
szvsz nem mi vagyunk a világ közepe. Szóval Isten nem elsősorban Teremtő, vagy Bébiszitter - de azt sem mondanám, hogy teljesen függelenek volnánk. A hindu felfogás a teremtés két fázisáról beszél, az első kötődik szorosabban Istenhez, ez az "alapelemek létrehozása." A második fázis a különféle formák felépítése ezekből az alapelemekből.
Na mindegy, ezt két mondatban úgysem tudom bezsúfolni, ha érdekel vkit, később leírom részletesebben.
"Azzal, amit a tudományról irsz, azzal meg aztán végképp nem értek egyet, de majd úgyis megkapod a magadét elnyomottól."
Rendben.
Egyébként melyik a legkétségesebb fele mondandómnak?
"igaz, néha nem is értem, mit akarsz mondani"
Ezért külön elnézésed kérem, kérlek jelöld meg, hol vagyok zavaros számodra, s igyekszem világosabban kifejteni azt a részt. Ilyenkor mindig egy kedves ismerősöm szavai csengenek a fülembe: "Az olvasás piknik. Az író hozza a szavakat, az olvasó a gondolatokat." Szóval a helyzet eleve reménytelennek látszik. De a könyv nem beszél vissza, itt meg megtehetjük - ezért is tetszik ez a fórumosdi.
Req:
szeretet
Értem. Azt hiszem néha a mindenkit megillető jóindulatot is szeretetnek szokták nevezni, de szerintem is: szeretet az valami különleges, több mint az előző. És mi van akkor, ha viszonzatlan a szerelem? Ha a másik mondjuk semmibe se vesz?
egyenlőség
igen, azonosság és különbözőség.
"hát hogy fogunk így vitázni, beszélgetni?"
én azért élvezem...
"A test megtagadása alatt az előbb többek közt a vallásos meggondolásból való vegetariánizmust, cölibátust"
1. a kettőt nem venném egy kalap alá. Az első erőszak mások ellen, a másik (jó esetben) nem.
2. az önfegyelem fontos, erőt ad (nézd meg az olimpikonokat verseny előtt), mások korlátozása nem jó.
"de egyesek máris kipöckölik a felfedezett részek némelyikét, mondván hogy az utálatosság isten előtt"
ha az lenne, akkor meg minek teremté? De a késsel is lehet ebédelni, meg gyilkolászni is...
Nesze nekem, így is hosszú lettem...
Néhány napig offline leszek, (más "hálózatban" leszek online).
Üdv:
acsd