acsd Creative Commons License 2002.08.29 0 0 263
Kedves Elnyomott!
Kezdjük a végén.
Ha nem ez a véleményed, akkor itt és most ünnepélyesen bocsánatot kérek tőled.
Bocsánat!
Arra kérnélek még - ha lehet -, máskor fogalmazz kicsit pontosabban, hogy ne értsem félre mire is gondolsz. Nehogy megint azt gondoljam, hogy te azt gondolod, amit dehogy.

Egyházak
Neked írtam, mert te hoztad fel. Ha ők érvelnének így, nekik is ezt mondanám. De ha Istent csupán az egyházon/egyházakon keresztül próbálod értelmezni/megközelíteni, akkor nem fogod érteni/látni/...
ide illik még a

statisztika
csupán az érvelésedben mutatkozó finom csúsztatásra kívántam figyelmed felhívni.
Ha a kérdésed az, hogy a statisztika helyénvaló-e, szvsz sokan gondolkodnak így-úgy Istenről, biztosan láttál már ilyen statisztikát, igen sokan mondják "a maguk módján vallásosnak" magukat. Isten valahogy benne van a képben, de nem kötődnek szorosan vagy Istenhez, vagy az egyházakhoz.
A nevelésről (röviden, mert itt tényleg off) az iskolákban a materialista világkép nyomul, helye sincs alternatíváknak, a tudományos hipotéziseket is megkérdőjelezhetetlen tényekként tálalják, ezen a szinten ez is egy hit. Mint szellemi kábítószer.
A legkedvesebb példám, mikor az egyetemi első (értsd első nap az iskolában...) előadáson (éppen kémiáról lett volna szó) az előadó felírta a Schrödinger egyenletet a táblára. Ez volt az első ténykedése. Ja, ha ez a tudomány, akkor megemelem a kalapom!
Mélyen egyetértettem egy korábbi hozzászólásoddal, amiben a tudomány ismérveiről szóltál, (itten most a saját szavaimmal:) mint kutatás, a kételkedés bátorsága, a tények tisztelete, és éppen ezt próbálnám számonkérni. Isten vagy nem isten szvsz axióma, logikus, érvényes képet látsz azzal is meg anélkül is. Az ember megalkot egy modellt a világról, aztán egyezteti a tapasztalataival. Figyelmen kívül hagyhat ezt azt, de akkor éppen a fent magasztalt ismérveket (kutatás, kételkedés, tények, etc) sérti (lásd a Nemere történet néhány hozzászólással korábbról).

Frati testenkívüli élményei
Akkor ez most bizonyíték a gondolatolvasásra? (Nem erről beszélt volna ...)
Szépen kérlek, inkább engedd neki végigmondani, minthogy ... nem.

Sok szépet Neked!
acsd