shabbarulez Creative Commons License 2002.08.29 0 0 474
Tudtam hogy kihagytam valamit. ;) Ez volt az, de m;g biztos lesz más is.

Az a baj hogy csak úgy lenne gazdaságos, ha egy switch lenne, mivel az drága, és egy lézer. Viszont akkor a szomszédos házakba át kéne húzni szép kis kábelköteget. Pl.5 ház esetén a középsőben lenne a switch és a mellete lévőkbe kellene 12+12 a mellé pedig 12 káeblt átvinni. Na itt 1x a távolsággal lenne gond, ráadásuk akár légkábellel lenne megoldva akár ásva mindkettőhöz építési engedély kell ami sok-sok hónap.

Nem tudom mi lenne ha minden házba lenne egy olcsóbb switch és azok csatlakoznának a központi házra, akkor ugye csak 1 kábel lenne a házak között. Most számolom 8 ilyen ház van. Hmm. Nem tudom mit szólna Ákos ehhez az olcsóbb switches dologhoz, amikor erről beszéltünk épp elment szerelni egy lakóhoz. az biztos hogy neki fontos lenne hogy managelhető legyen a switxh ami skat drágít és kérdés elszakadhatnak-e a ciscotól egy nonameebb darabbal az ár érdekében. Az biztos hogy nem tudnának azonos szolgáltatás nyújtani a többi házzal, ami a jelent nézve nagyon minimális különbség lenne. Viszont ha hivatalosan akrják átvinni azt az 1 kábelt, akkor is építési engedély kell. Egy magánszemély saját akcióban ez megoldhatná lengőkábellel, de azért egy ISP nem biztos hogy megkockáztatja.

Microval nem hiszem hogy megoldanák a házak közötti átvitelt, ugye ahhoz nem kell építési engedély. Sokan csökkenne a szolgáltatás a többi házhoz képest. Még biztos elgondolkoznak rajta, de én sem jósolok neki nagy jővőt. Sajnos.

Ezen már filóztunk régebben is, de akkor még nem voltál. jah látom new nick.

Nem tudom mibe menne bele a GaTeS, erről Ákos tudna mondani csak valamit. Az biztos hogy ezek a házak elég hátul ra kerültek a priorításukban. Szerintem próbálj meg összefutni Ákossal, szinte egész nap ő is itt van, holnap is lesz mit a véleménye a témáról. Odaadnám a e-mail címét de már 4 napja nem nézi a leveleit, mert melóznak állandóan, e héten mindig éjfél után mentek haza. Én is már 4 levelet elküldtem neki az utobbi napokban, és most hogy 8-kor odamásztam sokkal többet megtudtam mint amire számítottam.

Előzmény: Gbesz (473)