No még egy kicsit (vauvau):
Asszongya Elnyomott:
nem szükséges az istenek léte, azok csupán egy elavulóban lévő "hagyomány" múló emlékei.
Mire Frati:
Ha csak a statisztikát nézem ... Hol van itt az elavulás?
Erre Elnyomott:
A statisztikának és a hívők számának semmi köze a hitük tárgyának létezéséhez.
Mire acsd:
Na ja, de nem erről volt szó. A statisztika nem az érvényességet próbálta igazolni, hanem az elavulást cáfolni. Nem?
"Ha valaki már nem azonosítja magát a testével
...ojjé, miért nem vágja le saját fejét akkor? Mi szüksége rá? "
Szvsz éppen ennek megvilágítására beszélt volna Frati a testenkívüli élményekről - csakhogy beléfojtottad a szót....
"A világ tökéletes, Isten tökéletes,"
Szerintem akkor az ember is tökéletes. Mi a tökéletes? Nekem pl. egy kalapács, amivel jól kézreáll, kellő súlyeloszlású, szilárdságú, stb. az tökéletes. Lehet, hogy nem old meg diff.egyenletet, de nem is arra való.
"... őket támogató egyházak alkalmazottai"
Ki mondta, hogy Istennek köze lenne az egyházakhoz????
"nem fogadják el azt, hogy nincsen különbség ember és ember között
S nincs? ...meséld el ezt egy útkereszteződésben kolduló nyomorultnak..."
:-( Ennél jóval többet vártam volna.
Én azért mégis csak állítom, hogy nem a pénz teszi az embert. Az útszéli koldus nem alávalóbb, bizony még nálad sem!!
Találkoztál már külföldön magyarral? Valahogy azonnal összeköt benneteket valami (legalább én így voltam) merthogy mindketten magyarok. Persze hogy nem voltunk ugyanazok, azonosak. Mégis volt, ami összekötött bennünket. Na most próbáld ezt kiterjeszteni: itt vagyunk sokan, sokfélék, de emberek. Az már lehet, hogy túl merész, ha arra kérnélek, lépj tovább: vagyunk élőlények, sokféle testben, de élőlények.
Szép estét!
acsd