shabbarulez Creative Commons License 2002.08.28 0 0 469
>> Egyébként Calver megmondták hogy nem lesz teljesíthető hála a kk-dnak
>Mikor szerzodest kotottek nem mondtak meg, azt mondtak hogy aug 20, de 30 napon belul mindenkepp, hol erdekel engem hogy mit lamaznak ossze...

Jaj Calver ne légy már ilyen amikor te is tudod a választ. Szerinted mi a GaTeS egy jővőbe látó vállalat. Egy cég sem tudja mit hoz a jővő, ezért ilyen kockázatokra fel sem lehet készülni. Talán a telko cégek látták előre mekkora adósságokba és csődöket fognak átélni? UPC látta előre hogy 10 milliárd euros vesztesége lesz és ezért meg kell nyirbálnia a Chellot és talán becsődöl? Ugyanúgy az sem volt előre látható hogy a kk-tok meggondolja magát és bürokratikus énjét elővége közgyűlésen is ki akarja tárgyalni a lakókkal a helyzetet, holott korábban nem erről tett szóbeli ígéretet vagy talán már alá is írt(nem ismerem a konkrét helyzetet). Hidd el ha ezt tudja előre a GaTeS te is 90 napos szerződést kaptál volna, vagy meg sem kötik addig amíg nem válik biztossá. Vagy mit vársz? A szerint hogy a kk-d épp milyen lábbal kel föl, hívjon minden reggel Szilvi hogy most lehet vagy nem lehet nállatok a bekötés. Akárhogy is vádolod a GaTeS nem tőlük függ mi történik nállatok. Ezért is lesz vis majos, mivel tőlük nem függő körülmény idézi elő a helyzetet. Vagy talán idén a Dunától is számon akarod kéri miért hozott ekkora árvizet? :)

>> Fatávkábelnél már 2 éve halljuk a rizsát
>Eszem agaban sincs szidni oket, de kotottek ok valakivel szerzodest amiben konkret idopontra igertek szolgaltatast?

Fatávkábeltől már 2 éve azt hallod hogy 2-3 hónapon belül biztos lesz net. Egyébként majd rájuk is kíváncsi leszek hogy oldják meg a helyzetet. Lesz talán valami olyan adatbázis hogy mely házak engedték már be őket és csak oda vállalnak szerződést vagy ott is hasonló helyzet alakul ki? Nagy valószínűséggel ismerve az ottani fejetlenséget ott is az utóbbi lesz. Micronál dettó ez a helyzet, megkötheted a szerződést, de a cliens set elhelyezését neked kell biztosítani, kiegyezni a házzal, ezt egy szolgáltató nem fogja felvállani helyetted. Ha nem tudod megoldani akkor ott is vis majos lesz.

>> Ez a lézer mizéria már nekem is az agyamra megy, nem tudom én sem mi az igazi probléma forrás, de tegnap Áki is egész nap elérhetetlen volt mobilon, mindig Szilvire volt áirányítva. Tegnap már Szilva a Vizi 6 problémájával jött nem pedig a Vizi 25.-el.
>kamukamukamu :-) csak te optimista vagy...

Majd meglátjuk, a vak is azt mondta. :) Én titkon augusztus végéig adtam nekik időt, mivel olyan gyorsan végeztek a munkálatokkal. Eredetileg ugye október vége lett volna. Szerintem összejön, de ha késik egy hónapot az sem fog vérig sérteni, csak mondják meg hogy ne reménykedjen az ember hiába. Megjegyzem én mint optimista? Ha jobban ismernél akkor most kiröhögnéd saját magad ezért az állításért. Világ életemben realista voltam, sőt túlzottam is, ezért már inkább örök pesszimistának tartanak.

>> Nem tudom mit szenvednek, de az elején minden nehézkesen szokott beindulni, ez máshol is így van
>Igen, ahol amatorok vannak...

Hmm, jó munkához idő kel. A profik soha nem szoktak sietni. Nehogy azt hidd már akik ezt szerelik most csinálják első alkalommal mert tényleg kiröhöglek. De ha tudsz nekem mondani olyan netes szolgáltatást és szolgáltatót ahol egy komplett infrastuktúrát ki tudtak építeni gyorsan és határidőre akkor ne fogd vissza magad. Hadd halljuk kik a profik?

> Persze minden elromolhat
>Es ami elromolhat az el is romlik.

Dettó ezt írtam. Minden gyártott eszközben vannak hibás szériák vagy darabok, ezzel nem sokat lehet kezdeni. De talán a Cisco eszközök nem azért kerülnek annyiba mert minden héten 2-t viszk belőle vissza minden vásárló mert elromlottak. :) Egyébként jól bírják ezek az eszközök, beszéltem már wirelesst szerelőkkel(nem GaTeS) aki szintén nem ma kezdték a szakmát. És miért nem hinnék nekik, elvégre nekik ez a szakmájuk.

>> Én a helyükben kérnék a kk-tól kulcsot azon helységekhez ahol eszközük
>szerinted adnak kulcsot? felugyelet nelkul en sem engednem be oket, es ez jogos...

Ha értelmes a kk akkor ad kulcsot, elérhetőséget(mobil) minimum, és egy tartalék kulcsot tarthatnak valahol a házban egy másik megbízhatónak tartott személynél, így minimalizálni lehet az esélyét hasonló helyzeteknek. Ez megint emberi tényező, ami kiszámíthatatlan mivel kultúrális neveltetéstől és személyiségtől függ a hozzáállás. Egy született bunkó biztos negatívan fog mindenhez hozzáállni, már csak az a kérdés egy született bunkót miért választ meg a ház kk-nak. De ez már tényleg a ház saját gondja, ne kenjünk már ezt is a GaTeS-re. Tudod ha hónapkat kéne várni a GaTeS-re mert nem veszi meg a szükséges eszközöket, hajón hozatja meg amcsiból és ezért lassan ér ide, ha nem akarnának dolgozni, csak ülnének az irodában és a töküket vakarnák akkor azt mondanám igazad van, csak épp nem ez a valós helyzet.

>> Az még pluszra belejátszik hogy ez közelben sem az a hálózat amire eredetileg kalkulált a GaTeS
>igen, mert az eredeti koncepcio egy fikcio ;-) ahhoz hogy ilyet csinalhassanak ugy 1999 kornyeken el kellett volna kezdeniuk dolgozni rajta.

Az eredeti koncepció az eredetileg RTA által tálalt információk alapján született. És akkor még teljesen más volt a helyzet. Mint mindenhez dinamikusan alkalmazkodni kell az életben, hisz minden változik. Ha te ez be tudod előre kalkulálni akkor elmehetnél jósnak? Mondd mit fogsz 1 év múlva csinálni, hol fogsz lakni, dolgozni kivel leszel együtt, kivel már nem? Lehet mondani azt hogy nagy a valószínűsége valaminek, de hogy tutira menj az kétlem. Egyébként itt legalább dinamikusan kapod a friss híreket, amiket veled is megosztanak ha kíváncsi vagy rá. Patnernek tekintenek nem csak egy senkinek a'la fatáv. Gondolj csak a Suxira meddig hitegetett azzal hogy lesz kábelnet, és kb 1 hónapja tudtam ténylegesen kideríteni hogy nincs is visszirány, egy belsős KA-s szerelőtől, mert eddig végig azt harsogták hogy ez kész van. Változásokat, előre nem látható dolgokat biztos fog csinálni a GaTeS mint minden cég, de ekkora meglepetéssel nem hiszem hogy fog szolgálni, hogy éveken keresztül átver, és hülyének néz.

>> Egyébként hiba miatti állás minden szolgáltatónál előfordul heti több órás jelleggel, akár fatávkábel akár ADSL, akár micro
>Hat neked nagyon rossz szolgaltatoid lehettek, lehet hogy nem az ar alapjan kell szolgaltatot es szolgaltatast valasztani? ;-)

Nem nekem volt rossz szolgáltatóm mivel még nem volt szélessávú kapcsolatom. Nem tudom te mennyit olvasol fórumokat, HwSw, Index, Supergamez, Suxi fórum, LX mind kábelnet mind ADSL és most már micro témakörben mert én folyamatosan figyelemmel kisérem az eseményeket évek óta. Rengeteg fórum van, sok ezer hozzászólással és azok nem azért vannak meg a hozzászólók imádják saját irományukat viszontlátni hanem mert probléma van. És ez még csak a net, ahová inkább a hardcoreabbak írna, a mezei user inkább telefon után nyúl. Ha tudnád egyes HelpDeskeknél mi van te is lehidalnál. Ezt az ár alapján történő választással pedig nem tudok mit kezdeni, mivel olyan hogy választás már az esetek 90%-ban nem is létezik. Nagyon kevés az olyan hely ahol több szolgáltató közül választhatsz. ADSL-nél tudnál választani ISP-k között, de mivel ott is mind a fatáv termékét adja tovább nem lesz nagy különbség.

Ha pedig céges bérelt vonali szolgáltatásra gondolsz, akkor szerintem vgyél be gyógyszert, mert nekünk otthon olyan soha nem lesz.

>> Szinte egyik ISP sem tudja vállalni az ASZF-beli rendelkezésreállást.
>Melyik nem tudja? En ilyennel meg nem talalkoztam, legalabbis a mi szerzodeseink szerint az isp/telco hibajabol sose leptek tul a %-ot

Te kinél vagy, ki az a hiper-szuper cég aki mindenben kimagasló és utolérhetetlen? Elég csak a netet böngészned és láthatod hogy milyen az otthoni szélessávú netek helyzete. Bérelt vonallal meg ne hasonlítsd, azt azért adják aranyárban mert vállalnak is érte valamit.

>> Fatávkábelnetnél meg a szar minőségű hálózat miatt állandóan bezajosodik, aztán órákra, napokra megszűnik létezni, a szerelők meg rohangálhatnak bemérni hol is zajosodik a rendszer, ha egyáltalán beengedik őket ahova kellene. Sajnos ez álalános probléma.
>Ez hol? Nekem egy ismerosom van csak matavkabelneten valahol rakosmittomenhol, de nem panaszkodott ilyenre, lagalabbis nem a rendelkezesre allason tul (ipari rendelkezesre allas 96%)

A fatávkábel rendelkezésre állása 90%, az ADSL 99, de nem is olyan rég voltak ezzel is variálások. A legtöbb ISP levitte 90-re majd netes cikkezgetések és felháborodások "nyomására", de inkább csak a jó hírnevüket féltették, visszatáncoltak. Rákosborzasztón nemrég óta van csak kábelnet, pár hónapja indult ha jól tudom. Itt Kaszáson tavaly szept. 11-én kezdték el a bekötéseket, VIII.kerben már előtte 1 évvel elindult a tesztüzem. Onna jó sok tapasztalat összejött. Ha érdekel tudok adni fórum linkeket, főleg a Suxi fórum győnyőrű, abban nincs is más csak a panaszkodás, jó szó egy szál se. Nehogy azt hidd amiket leírok azokat én találom ki mert unatkozok. Ezeket mind olvastam fórumokban, szerintem azok elég hűen tükrözik a helyzetet.

>>ps: arra meg hogy tenyleg mukodik-e a gates, rakerdezek, maj lesz infom kicsit kesobb

Ok este felé én is átballagok Szilvihez, hacsak addig nem éled fel a net. :D

Előzmény: Calver_ (467)