shabbarulez Creative Commons License 2002.08.28 0 0 466
Nekem 6.-án lesz 1 hónapos, de úgyis 90 nap van rá írva mivel én már keleti régióban lakom. Egyébként Calver megmondták hogy nem lesz teljesíthető hála a kk-dnak. 30.-án úgyis kapnál tőlük egy levelet hogy vis major miatt nem tudnak szolgáltatni. Nem tudom miért vagy ilyen türelmetlen, nagy ezernyi más lehetőség után tudsz kapkodni? Fatávkábelnél már 2 éve halljuk a rizsát és még csak most hétvégén tettek keresztbe két szalmaszálat és amíg abból a házakba bekötött kábel lesz az megint hónapok vagy évek.

Egyébként én mit mondjak, közel 2 hete be van kötve a ház, vasárnap óta a gépem is fullosan, és azóta nem képesek elindulni. Én is morcos vagyok, de mit tehetek mást mint várok. Még mindig jobb ha 1-2 hónapon belül is de lesz minthogy életem végéig fatáv netes perceket fizessek embertelen áron. Elindulhatnák még micro fronton, már írtam 4 szolgáltatónak is, ecsetelve a ltp. nettelen helyzetét és számosságát, de azok sem tudnak egy elő usert felmutatni május óta. Szóval azokkal sem lenne netem csak jővőre.

Ez a lézer mizéria már nekem is az agyamra megy, nem tudom én sem mi az igazi probléma forrás, de tegnap Áki is egész nap elérhetetlen volt mobilon, mindig Szilvire volt áirányítva. Tegnap már Szilva a Vizi 6 problémájával jött nem pedig a Vizi 25.-el. Szóval én is kíváncsi vagyok ma lesasszézok hozzá, megnézem hogy megy a gépén a net, mert a vizi 2-4-ben szerinte megy. Ha ott sem és végig kamuztak én is kurva morcos leszek. Nem tudom mit szenvednek, de az elején minden nehézkesen szokott beindulni, ez máshol is így van, ha már minden be lenne lőve nem nagyon kéne a lézert pátyolgatni. Persze minden elromolhat. Én a helyükben kérnék a kk-tól kulcsot azon helységekhez ahol eszközük van, nekik is érdekük mert ha nem tudják teljesíteni az ÁSZF-ben foglalt hibajavítási limitet az az ő zsebükre is kihat.

Az még pluszra belejátszik hogy ez közelben sem az a hálózat amire eredetileg kalkulált a GaTeS. Ugye ott egy gerincgyűrűről volt szó, aminél ha valahol megszakad még mindig bejárható a másik irányből. Ez pedig még csak sima lánc, ezért sérülékenyebb. A redundáns jelleg is még ablakba szerintem jó ideig. Egyébként hiba miatti állás minden szolgáltatónál előfordul heti több órás jelleggel, akár fatávkábel akár ADSL, akár micro. Szinte egyik ISP sem tudja vállalni az ASZF-beli rendelkezésreállást. Fatávkábelnetnél meg a szar minőségű hálózat miatt állandóan bezajosodik, aztán órákra, napokra megszűnik létezni, a szerelők meg rohangálhatnak bemérni hol is zajosodik a rendszer, ha egyáltalán beengedik őket ahova kellene. Sajnos ez álalános probléma.