Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.08.27 0 0 5973
kontaszet2(5949): A pörkölés az ASPI(Advanced SCSI Programmer's Interface)-n keresztül valósul meg, függetlenül attól, hogy ATAPI/EIDE (leegyszerűsítve IDE) vagy SCSI íróval dolgozol, magyarán mindig SCSI-emuláció jön létre az ASPI-n keresztül. /Kivétel az NT-kernel-es opsys-ek (w2k, XP) alatt a DeviceIOControl-al, tehát az opsys közvetlen drájvcímzésén alapuló írás.../
Sok progi saját ASPI-drivert használ (Nero, Clone
eCD, PX-Engine-esek, stb.), de jónéhány a "szabvánnyá nemesült" Adaptec-es ASPI-t (Feurio, CDRWin, EAC).
A te esetedben viszont valszeg az zavar téged, hogy a Nero telepítése után feltelepítetted a Nero Image Drive-ot is, amelyik (ugyanúgy mint más virtual cd-progi pl. a DaemonTools...) elfoglalja az első "üres" /tehát nem vincsi vagy floppy.../ meghajtóbetűjelet. Semmi más dolgod nincs, mint átírod a Vezérlőpult->Rendszer->Eszközök->CD Rom->Tulajdonságok menűben a Nero Image Drive betűjelét pl. "N"-re, és máris visszaírhatod a combo-d betűjelét az eredetire...

kesua(5953): Szinte tuti, hogy nincs ASPI a haverod gépén. 3 dolgot kell leszedned : ASPI-Checker-t, 4.60.1008-as telepítőt, és a 4.60.1021-es upgrade-ert...
Először csekkold; ha nem jó a verzió (valszeg nem lesz jó...), akkor telepítő, rebút, apgréder, rebút, csekker, és minden O.K. ...
Lehet(ne) a legújabbat, a 4.71-et is használni, de (elég béna módon...) csak az új, Adaptec-es csekker mondja azt, hogy jó a verzió, mert a 4 fájlból kettőnek a verziója maradt 4.60.1021, a másik kettőé 4.71.1; az íróprogik csekkere (pl. Feurio) és a régi Adaptec-es csekker inkonzisztenciára hivatkozik, és újratelepítést javasol. Szvsz most (is...) az Adaptec/Roxio volt béna; ha olan okostojás vónék, hogy bármilyen progihoz bármilyen drájverszetet kiadnék, akkor mindegyiknek fájlnak ugyanazt a verziószámot adnám... Tudom, ízlések és pofonok... ;o)
Én XP alatt is a 4.60.1021-et használom; perfekt. XP-users !!! Ha az ASPI telepítés sem használ, akkor a Micr$s$ft-os CD-író pacsokat is fel kell hángálni !!! Ha kö, írgyá/írgyatok linkér/fájlér...

GombocArtur(5958): lásd az előző litániát... :o)
Még mindig a Philips-el görcsölsz, vagy ez már új égető....?

Adept: nem értem... Otthonra veszed az LG-t vagy a céghez a másik helyett? A halódó Yamaha privát?
Mindettől függetlenül; nem csinálsz rossz vásárt a 8320-al, akárhová is veszed... :o)