Üdv minden kedves Topictársnak!
Nos, ehhez valóban gyomor kell, ez tény. Meg türelem, ez is tény. Ezért döntöttem úgy, hogy a topic 148. sz. hozzászolijában Tiborc által beígért IRL levélkét megvárom és majd tisztelettel válaszolok rá. A címzettel ugyanis azonos vagyok. Nos, a címzéssel nem is volt gond, az aláírással annál inkább. Ugyanis a nekem valódi nevemen (dr. Lantosné Fésűs Éva) címzett levélen és borítékján igen érdekes módon nem szerepelt semmilyen polgári név, csak az innét ismerős, dühöngő nick: Tiborc. Hát, ez iiiggen érdekes, nem? Papíralapú magánlevelet nickkel aláírni és a feladó jelzése nélkül adni fel, ez már döfi! Ez lenne tehát az a fentebb, ún. 'polgári' stíl, amelyről vegyek példát? Bravó!
Nos, a névtelen levelet iktattam a megfelelő helyre, ahogy kell. A való életben ugyanis szvsz nem lehet a netikett mögé bújni. Ha valaki úgy érzi, joga van egy önmagát teljes arccal és névvel, tisztességesen vállaló valakinek úgy írni IRL mocskolódó levelet, hogy abban saját szerzőségét egy nick mögé rejti, akkor abból összesen egyvalamit lehet látni: a szerző erkölcsi érzékénél csak neveltetése hiányosabb. Véleményem szerint ezen hiányosságok kiküszöbölése nem feladatom, ezt annak idején, a gyerekszobában kellett volna elintézni. Bocs.
ON
Ha már kedvenc, valamint egyetlen nickecskémet így feláldoztam a politika oltárán, azt hiszem, lassan ideje belehúznom a kampányolásba (+ az IRL ajánlószelvények gyűjtögetésébe).
Annál is inkább teszem ezt, mert nem képzelem, hogy zsebemben a bölcsek köve és mindent tudok arról, hogy pontosan mik az elvárásai a békási 19. v.k. lakóinak. A szórólapon csak annyit tudtam közölni, hogy mindenképpen elő akarom segíteni azt, hogy a hídépítéseknél messzemenően figyelembe vegyék a helyben lakók érdekeit. Békás az ország legnagyobb lakótelepe, az ott élők életminőségének nem mehet rovására az M0 északi hídja. Ezt központi forrásból és mindenképpen a közig. határon túl, lehetőleg a Cora vonalán is túl szeretném megépülni látni. Mégpedig a lehető leghamarabb, mert a rendezetlen viszonyok miatt - nincs kidolgozott, elfogadott nyomvonal - csak egyre több, összevissza, ,a híd útjába épült házat kell majd kisajátítani, annyival is többe fog kóstálni az építés és több lesz a konfliktus is. Nem szabad megvárni, amíg majd nem lehet egy normális nyomvonalat kijelölni, mert akkor ott állunk majd megfürödve egy használható forgalomlevezetést nélkülöző híddal, mint a Lágymányosi. (Lásd még: Andor utcai tiltakozások.) Az Aquincumi híd várhat, mert többe is kerül és fontosabb, hogy a 11-es és a 10-es útra legyen elég pénze és kedve a Főv. Önkorminak, + a full csatornázás. Ha csak erre a három dologra össze tudjuk koldulni a pénzt a közp. kormányzattól + a fővárostól, akkor máris többet tettünk Óbudáért, mmint Tarlós egész ténykedése alatt. Ezért lenne hasznos egy MSZP-SZDSZ-Centrum által támogatott polgármester a kerületben. (Mellesleg az Aquincumi híd jelenlegi tervét szvsz át kell dolgozni, hogy a híd a tervezett 2 funkció helyett ötöt lásson el, s abból 4 környezetkímélő legyen, illeszkedve a terület rekreációs és sport-szabadidő stb. funkciójához. Részletek az Óbuda-Békásmegyer 10001.-ben.)
Ja, és hogy ki fog nyerni? Nem jósnő vagyok, hanem jelen min őségemben politikus, ha kezdő is. Ha Tarlós nyer, akkor lesz még négy év pangás. Ha Bihary, akkor meg az a potenciális baj, hogy őt meg annyira feszíti a tettvágy, hogy nem fogjuk tudni rábírni a lakossági egyeztetések nyögvenyelős és hosszadalmas procedúrájának lefolytatására. Akkor pedig nyakunkon az özönvíz, tüntetésekkel s tiltakozásokkal, ami belefér. Se a Pók lakótelepen, sem pedig Békkáson nem fogjuk ugyanis lenyelni, hogy olyan plusz forgalmi és környezeti terhelést zúdítsanak a nyakunkba, amelytől több tíz százalékot esnek a lakásáraink (= kb. az összvagyonunk értéke) és az életünk minősége is sokkal pocsékabb lesz. Nagyjából ennyi.
Pusz Mindenkinek:
b (IRL: LFÉ)