tengerimadár Creative Commons License 2002.08.26 0 0 767
Hmm... szerintem nem csak a szerelem változtatja meg Raszkolnyikovot. De tényleg túlságosan összetett mű, ahogy az ember lelke is túlságosan összetett. Mindenesetre igazad van, a börtön önmagában talán csak ront a helyzeten, az embernek kell megváltoznia, akarni megváltozni lélekben, attól még, hogy bezárják egy szűk cellába, nem lesz jobb a helyzet, sőt. De hát ez is nehéz ügy, mert nagyon sok olyan ember van, akinek még egy cella is kevés büntetés azért, amit tett. És most itt a hidegvérűekre gondolok. Akiknek nincs lelkük, lelkiismeretük. Aki soha nem fognak megváltozni. Tudom, hogy ez most felsőbbrendű döntés a részemről, de így érzem. És persze itt most nem konkrétan Zsoltárra gondolok, aki ugye bérgyilkos. Ahhoz látnom kellene a darabot, hogy véleményt mondjak róla.

Raszkolnyikov valóban rossz útra tévedt, de a lelke menthető - ezt bizonyítja a regény befejezése is.

Annyira utálok a Bp.-i Kamarától jegyet kuncsorogni, mert majd csak jövő héten leszek Pesten, és így telefonon kell eltetetnem. Pártoló meg nem vagyok, lusta voltam eddig bejelentkezni. :-)) De megpróbálom ezen a héten, hátha már ott vannak.
A vidékiekkel meg ahogy bánnak.... de ezt inkább hagyjuk. :-)
ÉS A NETRE IS FELKERÜLHETNE MÁR A HAVI MŰSOR (oké, kireklamáltam magam:-)) )

Miért, ki akar még menni? Sokan? Ezek szerint teltházra számíthatnak... :-)