Utazási feltételek.
Szvsz csak a lakómodulnak kell kicsinek és könnyűnek lennie, a hajtómű és az erőművi rész nyugisan lehet nagy méretű állandó szerkezet. A leválasztható kompként működő utasrészleg biztonsági szempontból is jobb megoldásnak tűnik egy monolitikus felépítésű járműnél.
Hajtómű.
Hallottam valamit arról, hogy régebben gondolkodtak egy nukleáris hajtómű tervén. Pl. a fúziós kisérleteknél mágneses mezőkkel tartják egyensúlyban a plazmát. Nem lehetne hasonló elven egy űrhajóban is ? Mondjuk a rakéták égésterével némileg analóg szerkezet kialakítása végett ?
Mesterséges gravitáció.
Ezen én is filóztam. Ha fényközeli sebességgel pörgetünk valami kicsi tárgyat, egy gyorsítóban akkor annak szép nagy lesz a tömege...
Önellátás.
A víz tisztítható, az ellátásban pedig a krill és az algák komoly szerepet játszhat. A keletkezett végterméket pedig táptalajként fel lehet használni a krillek táplálékául szolgáló egyéb planktonok etetésére.
Az emberi tényező.
Rengeteg könyvet filmet kell vinni az már biztos. Sportoltatni a népet. ( Eszméletlen fallabda partikat lehetne rendezni egy zérógravitácós részlegben :) ) Menet közben oktatásokat szervezni. Viszont a katonás rend szvsz elengedhetetlen.
Na, majd még brainstormingolok :))).