Megint „hiányoztam” vagy 100 hozzászólásnyit, de néhány megjegyzésem azért lenne az elhangzottakhoz.
Jelentem, én láttam a GTS aknafedeleit a Nánási úton (ill. mellette, a padkán a Duna-felőli oldalon), mégpedig a Nánási-Vitorla saroktól a patak felé sétálva.
Az aknáknál maradva, bő egy hete a Vízimalom 14. (egész pontosan az Aquincomp üzlet) előtt két szerelő a MKTV aknában ügyködött. A Matávkábel-projekt új lendületet vesz?…
Ide kapcsolódik az „Axelero Kábelnet két héten belül” pletyka is. Tekintve, hogy csak az utcai alépítmények vannak meg, és néhány házban a csillagpontos házon belüli kábelezés, ez finoman szólva is vicces. Ilyen dajkameséket mintha már hallottunk volna párszor az utóbbi évben.
Tetőszigetelés. Lám, nem csak nálunk probléma ez. A garanciánál azt nem lehet kikötni, hogy egyáltalán nem szabad felmenni a tetőre, de azt igen, és ez tényleg gyakorlat, hogy csak ilyen-olyan rendkívüli esetben. Pl. ventillátorszerelés. De ebbe a lézer telepítése bele kell férjen, hacsak nem jár a szigetelés átfúrásával. Ugyanis az teljesen tiltott. Erre mondtam, mint lehetséges megoldást, hogy a kábeleket oldalt kell felvezetni, és a lézert is kívülről kell a falra fúrni.
Jó hír, (főleg nekem) hogy itt, a keleti végen is rövidesen kezdődik a Gates-féle kábelezés: ha a megállapodás létrejön a házzal (még a héten biztosan), küldik a szerelőket.
Talán korábban már írtam a „történelemről”, de úgy látszik, nem árt az ismétlés:
A társasházi alapító okiratokban egyértelműen szerepel, hogy a házakon belüli hálózat az illető Társasház tulajdona. Ez rendben is van, nem vitatja senki. A házak közti alépítmények és kábelek (a régiek, tehát nem a MKTV által tavaly építettek) ugyanakkor, mint „osztatlan közös tulajdon” vannak feltűntetve. Átadás-átvétel persze nem volt, mert a „lakótelep” nem egy jogképes valami. A rendszert a Gelka kezdte üzemeltetni. Aztán abból lett Kábel Komplex Bt. Ekkor egy igen fontos dolog történt. A KK Bt. üzemeltetési szerződést kötött minden házzal. Ez gyakorlatilag annak elismerése, hogy a tulajdonjog a házaké. Aztán jogutódként létrejött a KK kft, amit megvásárolt a Matáv, és beolvasztotta a KA kft-be, mint jogutódba. Ami már – mit ad Isten – tulajdonosnak mondja magát. Ez a házak-KA vita sarokpontja. A társasházak egyesülete azért jött létre, hogy legyen végre egy jogalany, aki tulajdonos lehet. Szvsz ez a bíróságon fog eldőlni, évek múlva.