Sziasztok kocsmások!
Három hét "kényszerszabadság" után újra köztetek, szerencsére a meló még nem pörög (legalábbis nem úgy mint az Olaj) úgyhogy le tudom írni a szombati edzőmeccsen ill. az elmúlt két hét edzésein tapasztaltakat, mert hogy jártam azokra is szorgalmasan hű divatszurkoló módjára.
Szóval Rasid ugyanolyan szimpi számomra mint 12 éve, bár én akkor is szerettem, amikor Szizovval és Trusinnal munkálkodott többek között az Olaj dolgát megnehezítendő. Edzőkomámmal párban látogattuk az edzéseket így nagyfokú szakmai dilettantizmusomat némiképp kompenzálta az ő élesszemű kritikája. No röviden: Délelőtt futkároztak a fiúk, ám mindenféle alapvető edzői elvvel konfrontálódva dolgoztatta őket Rasid, értem ezalatt, hogy futottak hosszú távot, aztán rögtön sprintet, szegények soxor kifulladásig voltak terhelve, de nem hiszem, hogy ez baj lenne, nagy szükség lesz az állóképességre idén. Itt jegyezném meg, hogy az általatok nyugdíjasnak titulált Pavlovicsot futásban egy ízben (asszem az éppen Cooper teszt volt) egyedül a 23 éves Cziczás tudta lehagyni, az összes többi fiatal nem...Úgy néz ki, Pajában még mindig ég a tettvágy...Ez se baj.
Délután következtek a labdás edzések, erre azért már jobban jöttek az emberkék, talán ötvenen is voltunk néha, persze általában csak páran figyeltük a fiúkat. A szombati mérkőzés tudatában sok mindent átértékeltem magamban azzal együtt nem felejtem el, hogy csak edzőmeccsről volt, messzemenő következtetéseket nem célszerű levonni.
Szóval edzésen Stone (zöld szemű négert láttatok már?) remekül mozog, jó helyen van a kezében a labda, sokat dolgozik, fut, képzett játékosról van szó, de amikor dobásra emelte a labdát, csak meghűlve néztem. Valami elképesztő, ahogy dob. Nem hátrafele pörög a laszti, hanem tesz bele egy egészséges csavart, ezáltal mint a búgócsiga forog össze-vissza, de ami a nagyobbik baj, hogy egyáltalán nem lesz gól belőle, sőt, nem ritka hogy a játékszer csak éppen érintkezik a gyűrűvel. Egyszerűen rossz %-kal dob, de Maljkoics után bárki előrelépést jelent. A kis litván gyerek ígérem jó lesz, laza csukló, és vele született adottság, min. 15öt dobni fog meccsenként...Paja a játékot nagyon élvezi, hajtott az edzésen is, Oroszt hagyjuk, három év alatt nem sikerült megszeretnem az ex-honvédost, (Szolnokon építkezik éppen, biztos ez fogja le az összes energiáját. Megnéztük a készülő kecót, hát nem gyenge, mit mondjak), hozzáállásával alapvető problémák vannak. A litván center (Vilcinkus asszem, pedig már tanulom a nevét...) az edzéseken nem csinált semmit, barátommal hüledezve szemléltük enervált mozgását, nem sokat mutatott, így kellően körültekintőek voltak a vezetők mikor csal előszerződést kötöttek vele.
Rögtön jövök a meccsel...