>> Szerinted miért nem lehet az egyetlen jó megoldást választani a sok rossz helyett?
>Mondom, hogy Te masik magyarorszagon elsz :-) Itt igy (nem) mukodnek a dolgok, nemtommer, balkani sajatossag
De mondtam Mo.-on élek, nálluk minden OK. Ha olvasof a fórumot vannak még mások is a fórumon akiknél nincs ellenállás. Szerintem hamarosan elindul feléjük a GaTeS feladva az eredeti elképzelését a bekötésekről. Érdekes hogy nállunk 50-en egyeztek bele a Fort kábelTV "B" terve, 4-en az "A"-ba, de abban 100% egyetértés volt hogy legyen versenytársa a házban a fatávkábelnek. Netre is volt szép számú jelentkező. Még sem mondanám hogy más országban élek, főlem nem hogy ez már amerika.
>> Néha furcsák az emberek, de kijelenteni hogy mind beteges nagy tévedés.
>En ilyet nem irtam.
Pedig te írtad, akkor amikor állandóan előjössz ezzel a másik Mo. dologgal. Szerited aki a te Mo.-on él az mind szelemileg beteg. Olvass vissza ha már nem emléxel a válaszodra.
>> Itt ezreket lehetne nyerni még sem vonzó az ajánlat.
>Ha nem veszed igenybe a szolgaltatast, akkor tokmindegy mennyivel olcsobb ;-) Ha a Hiltonban 1200 dollar helyett holnap 1100 lenne egy ejszaka, akkor sem mennenek oda... Ma magyarorszagon az internet meg luxus
Megint nem olvasod végig csak kiragadsz egy félmondatot a szövegkörnyezetből. Azt írtam hogy a GaTeS el szite mindenki jól jár. Aki előfizet annak jobb lesz mert olyat kap ami jelenleg nincs nállunk a piacon, ráadásul elég kedvező áron. A szinte pedig arra utal hogy aki nem kéri az nem veszi tehát ő nem nyer és nem is veszit. A GaTeS senkit nem kényszerít arra hogy megvedd a szolgáltatást, olyan nehéz neked felfogni hogy elválaszd a KA féle belekényszerítő hozzáállásától. Szerintem te már nagyon belenevelődtél a fatáv féle módszerbe és nem is tudsz elképzelni másikat. Pedig a jővőben pont ez lenne, azért lenne liberalizáció és versenypiac, hogy valami teljesen más szolgáltatói magatartást is megismerhessünk. Csak az a baj hogy ezt az emberek nem tudják elhinni, hogy ez nem csak a nyugat privilégiuma ha nem akár itthon is lehetne ha hagynák. Erre most te vagy az élő példa a topicba, de még szaladgál jó pár hasonló a telepen. Sajnos :(
Az hogy az intenet luxus egyetértünk. Főleg aug 1.-től. Egyébként ez a kijeléentés nekem mindig sántított. Milyen ország az ahol a net luxus, de az már fel sem tűnik hogy 6 millió bunkofon leledzik szerteszét amelyek nem éppen olcsó percdíjaikról híeresek. Még a mezei is tuskó elsős zsebében is ott feszít a bee, hadar is rajta órákig, apuci mégis ki tudja pengetni a bunkofonravalót. Nekem ez soha nem volt érhető, ha az nem luxus hanem szinte a mindennapok velejárója, akkor a net ami sokkal kevésbé kötséges miért számít luxusnak? Ennek ellenére elismerem hogy drága muri, főleg ha perdíj alapon űzik. Szerintem inkább az ismertsége és az elfogaddotsága csekély, ezért csak 10%-os az elterjedsége. Ez a viszonylag alacsony szám nem a luxus voltát tükrözi.
Egyébként a 7500FT-os ár több mint kedvező, ha valaki netezni akar annak ez jó, aki meg nem azrűt senki nem kényszeríti. A piacon meglévő többi szélessávú szolgáltatás áránál minimum 35-60%-al olcsóbb. A jelenlegi percdíjas net mellett 40 órás "kedvezményes" csomaggal és egy ISP előfizuval ér fel. Ha nem kér az ember a "kedvezményből" urambocsá nappal is szeretné használni nem csak a baglyokkal netezni akkor csak 10-20 óra netet kap ennyiért. Sajnos az emberek többségének sok 7500FT, de pont ezért jöttek erre a ltp.-re mert itt fizetőképesebb réteg lakik mint máshol(e tekintetben sem vagyunk balkán sem kelet Mo.). A net ára meg ennél nem nagyon lesz olcsóbb, itthon sem lehet olcsóbban "előállítani" mint nyugaton, de drágábban lehet adni mint az tapasztaljuk.
>> aztán bekötik január végéig a fatávkábel csillagpontost és megint örülnek
>Hat itt a 100 forintos vagy mennyi emeles ellen is tiltakoztak ;-) nonsense, egyebkent ha rendes matavkabel lenne itt egesz biztos hogy lenne kabelnet (ez konkret matavos info)
Ha tegnap kérdezted meg ezt a konkrét fatávkábel infot akkor biztos így van. Tegnap írtam hogy tegnap kezdte meg a fatávkábel a visszirányusítás kiépítését és szeptembertől akár net is lehet a fatávkábel vezetéken. Az elmult 2 évben ez nem volt így. Most hogy a GaTeS elindul, 2 évvel az első netet ígérő szórólap és kábelezés után hirtelen arra az elhatározásra jutottak hogy mégis csak netre alkalmassá kéne tenni a kábelrendszerüket. Elég gáz hogy ehhez a GaTeS megjelensése kellett. Ha nem lett volna GaTeS ez 5 éven belül sem történt volna meg. De egyenlőre nem jelent túl nagy veszélt a Suxi mivel még nincsenek bent a házakban és amilyen feltételt szabnak a bekötséhez nem túl népszerűek a házak körében. Szerintem nem lesz olyan ház ahol pár netes érdekében, minden lakó megszavazza a saját TV díjainak 4x-re emelkedését. A Suxi netjénél a GaTeS még mindig 60%-al olcsóbb.
>> az uccsó pillanatban ők is visszaléptek arra hivatkozva hogy nem lenne rentábilis.
>egy profitorientalt cegtol mi mast varhat az ember? ha nem eri meg nekik es/vagy nem kotelezik ra akkor nem fogja megcsinalni, ez csak hoborges.
Ez okés, de mint írtam ennek ellenére itt a legnagyobb az igénylések száma. Ez azért jelez valamit. Nekem furcsa az olyan profiorientált cég, ami hagyja veszni a potenciális ügyfeleket és a pénzüket. Vagy neked nem?
>> Megsúgom más helyen pedig addig nem jön ki felmérni a fatáv hogy alkalmas e a vonalad ADSL-ra amíg nem kötsz szerződést
>~2.5 evig a gts-datanetnel dolgoztam igy teljes biztonsaggal allithatom hogy ez sem igaz (volt ellenpelda)
Hmm érdekes mert eddig mindenkinél így méricskétek, addig senkire nem mondhatják rá hogy biztos. Lehet becsülni a már környező bekötések létéből de 100%-ot mondani nem. De mivel az adatbázisuk is egy kalap szar kár arra is 100%-ban építeni. Az a poén hogy olyan nagy kiterjedésű területek hemzsegnek a találattol ahol tuti nem lesz és olyanokra nem dob ki találatot vagy határozaottan azt mondja nem lehet ahol meg kimérés után kiderül hogy vidáman megy az ADSL.
Nem tudom mikor dolgoztál ott és mit, de akár mesélhetnél is ottani tapasztalatodról. Elvégre a GaTeS is GTS-Datanet-et ad tovább. Nekünk anno a cégnél az volt és nem volt túl jó a tapasztalat róluk, de akkor még a GTS fel sem tünt a határban sem.
>> Szerintem te is tépnéd a hajad és teljesen jogosan nekimennél a kk-nak
>Nem tennem, de beszelnek vele megmondanam, hogy ez van, es ha annak ellenere hogy en igenybe akarom venni a szolgaltatast es o nem engedi be, akkor menjunk perre, ugyis nyerek, idom van, hiszen ha nem engedi be akkor mar tokmindegy, hogy perelek vagy sem es hogy az meddig tart... es azt is leszarom, hogy a haznak kell kifizetnie ;-) meg hogy ki mit gondol
Hát ha neked az a jó akkor, tedd. Szeritem a nagy többség szerencsére nem így gondolkodik. Ők netezni szeretnének nem pereskedni és bíróságra járni közel 5 évig. De ha neked ez okoz örömöt akkor hajrá.
>> Ne nézd őket amatőröknek, tudták hogy lesznek problémák, de nem ilyen tömeges mértékbe
>Pedig ez nyilvanvalo volt... mashol is igy mukodik...
Hmm. Mondj már valami konkrét példát, mert nem tudom most mire gondolsz. Mi az a tömeges negatív hozzáállás ami miatt nem terjed a net. Még a végén kiderül hogy gyászosan alacsony ADSL penetrációnak is a kk-k az okai.
>> Ha megfigyelted Áki legutolsó levelét az van benne 8 tizeből 4 áll ellent, ezt nem nevezném elsöprő többségnek ahogy te próbálod beállítani.
>En nem probalom beallitani semminek, de szerintem 50% nagyon nagyon sok
Meg az is benne van hogy a többi ház tárt kaoűrokkal várja őket. Súlyozd át egy kicsit a számításod, azokból a házakból lényegesen több van. Egyébként nem arról van szó hogy ezekben a házakban nem lesz, csak húzódnak a dolgok ami egyik félnek sem jó. A ti kk-tok is csak biztos valami bürökratikus szabályokhoz ragaszkodó személy azért mindene a közgyűlés. Kláriéknál sem látok sok esély az ace megszavazására. ZoliG-ék kk-ját is hamarosan meggyőzzük, ha kell semmilyan eszköztől nem fogunk visszariadni. :D
>> Szerintem ez után majd a legkisebb ellenállás irányába fognak terjeszkedni és perkolópályára teszik a renitens kk-jú házakat
>Ez is vilagos, nincs is vele gond. Nem akarnak/ nem eri meg nekik szolgaltatni azokon a helyeken, tehat kikerulik, normalis.
Akarnak és megéri nekik ott szolgáltani, csak nincs lehetőségük egy személy ellenállása miatt. Ne keverjük már a szezont a fazonnal.
>> Az nagyon jó tudják hogy a HIF lassú, szerintem már vagy 3x lerítam ide, nyáron a HIF nem foglalkozik ügyekkel, leghamarabb szept. 1.-én veszik kézbe az ügyet, onnatól 8 napon belül reagálniuk kell hogy tudomásul vették, de hogy határozatot, állásfoglalást mikor vállalnak azt ki tudja
>Nemtom ki van a gates mogott (valszeg nem egy hatalmas lobbi :-)), de hogy meg egy ev minimum lesz az szinte biztos (de inkabb tobb, hacsak nem valtozik a torveny)
A GaTeS mögött a GTS áll. Nemtom mennyi idő lesz, de ha a lézer beválik akkor nem is fog érdekelni. Mi vab abban a törvényben amiben minimum egy év van és csak akkor lesz kevesebb ha megváltoztatják. Egyébként azt remélem tudod hogy a fatáv blöfföl, nincs semmi a kezében, hisz neki nem tulajdona a hálózat, semmi köze nincs hozzá, csak az időt akarja húzni. Remélem épp ezért a GHV-t is előbb utóbb behozzák a buli. De a jogi stábjuk ezen megmozdulásai nem túlzottan izgatnak, elég kistílű pereskedések várhatók a fatáv részéről.
>> Azért ez nem játszható el a végtelenig, a GaTeS neked akar szolgáltatni nem pedig a kk-kat hízlalni
>Na na, a gates sem jotekonysagi egylet, hiaba mesz ebbe az iranyba... ceg, nem adakozik, hanem penzt akar keresni (akarcsak a ka, matav, akarki) amiert kuzdeni kell(ene)
Szerintem küzd nem? Tárgyaltak a kk-val, próbálták rávenni hogy beengedje őket. Szerinted melyik ISP tette ezt meg az érdekedben. Legalább 1-et sorolj fel. Azért nem várt hogy azért mely olyan fafejű kk-d van aki nem nézi a háza és lakói érdekeit, a GaTeS népgyűlést rendezzenés kicsődíten 2 millió embert a Kossuth térre a kk-d ellen. Élhetne jogi eszközökkel de ezek hosszú kifutási ideje miatt nem teszi. Sokkal gyorsabb megoldás várható ha házon belül oldódik meg a probléma, ott ahol ténylegesen felmerült. És itt már a te érdeked lépni, ha tényleg akarsz netet. A GaTeS elég sokat lépett már, idejött a ltp.-re és szolgáltatna, eddig egy ilyen ISP sem tett ilyet. A házakba nem törthet be a te érdekeidre hivatkozva, ne nézd már madárnak őket. A kk-t nem a GaTeS választotta hanem a ház lakói, evidens hogy ezt a problémát nekik is kell megoldani ha már ők gerjesztették. Egyébként úgy írod le mindig a dolgokat minta a lakók lennének a dolog elen holott itt csak pár ember kavarásáról van szó, nem pedig arról a 15ezer emberről aki a telepen él. Pótolhatatlan ember pedig nincs. :D